Kurzi sirieni au aruncat cu cartofi în trupele americane în retragere din nord-estul Siriei

Kurzii sirieni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de retragerea soldaţilor americani din zone aflate în nord-estul Siriei aruncând cu cartofi în aceştia, au relatat mass-media kurde, citate luni de dpa.

Un videoclip postat pe mass-media kurde arată kurzi azvârlind cartofi spre un convoi american, în timp ce acesta trecea prin oraşul Qamishli, scrie Agerpres.

Americanii fug ca şobolanii, strigă mai mulţi bărbaţi în direcţia tancurilor cu militari americani. Să vă fie ruşine, este auzit un alt protestatar kurd.

Potrivit unor surse kurde, convoiul se îndrepta spre punctul de frontieră de la Sahela pentru a intra în provincia nordică a Irakului Dohuk.

Turcia a lansat la 9 octombrie o ofensivă majoră în nord-estul Siriei, afirmând că vizează militanţi ai Statului Islamic şi Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG).

Preşedintele american Donald Trump a ordonat retragerea trupelor americane din zonă, abandonându-i pe partenerii kurzi sirieni. SUA s-au bazat pe YPG pentru a ajuta la înfrângerea militanţilor grupării jihadiste Statul Islamic în Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel