L-au prins drogat la volan, apoi i-au găsit acasă un kilogram de cannabis

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Un presupus traficant de droguri a fost prins de polițiști la volan sub influența substanțelor interzise.

Un bărbat este suspectat de DIICOT Satu Mare de trafic de droguri, după ce a fost prins conducând sub influenţa unor substanţe psihoactive. Poliţiştii au găsit în maşina lui şi la domiciliul lui peste un kilogram de canabis, conform Agerpres.

Bărbatul a fost oprit pe stradă de un echipaj al Poliţiei Rutiere care i-a făcut un test de droguri. Rezultatul a fost pozitiv pentru două substanţe cu efect psihoactiv.

Mașina avea un compartiment ascuns

„În urma controlul efectuat în interiorul autoturismului de către poliţişti din cadrul Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Satu Mare a fost descoperită, într-un compartiment ascuns, o cantitate de canabis. Inculpatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevare de probe biologice. Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul acestuia, fiind descoperită, disimulată în pereţii mansardei, cantitatea de peste un kilogram de canabis”, se arată într-un comunicat al DIIICOT Satu Mare.

Procurorii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore şi au cerut Tribunalului Satu Mare să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat de trafic de droguri de risc, deţinerea fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu, şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Poliţiştii au primit sprijin din partea Biroului Rutier Satu Mare şi a unui echipaj canin din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj-Napoca.

Problema drogurilor, în atenția autorităților

Traficul de droguri în România este o problemă complexă, care implică atât aspecte legale, cât și sociale, medicale și educaționale. Autoritățile române au declarat război traficului și traficanților de droguri, după ce au constatat o creștere alarmantă a consumului și a dependenței de droguri în ultimii ani.

România a devenit o piață de consum, nu doar o țară de tranzit, pentru diferite tipuri de droguri, inclusiv canabis, heroină, cocaină, ecstasy și alte substanțe sintetice. Pe lângă traficul tradițional, au apărut și noi forme de distribuție a drogurilor, cum ar fi magazinele online sau cele fizice care vând produse ce conțin substanțe active din planta cannabis, respectiv C.B.D. și T.H.C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel