Află în articol la ce este folosit, de fapt, sertarul de sub aragaz.
Aproape toate gospodinele folosesc sertarul de sub aragaz pentru a depozita tigăi, cratițe și alte ustensile de bucătărie. Dar care este, de fapt, rolul acestui sertar?
Răspunsul îi puteţi găsi chiar în instrucţiunile aragazului. Nu trebuie folosit pentru a depozita oale şi tigăi, ci pentru a menține caldă mâncarea gătită. Se pare că multe restaurante procedează astfel pentru a menține bucatele calde pentru clienți. Atunci când cuptorul este pornit, spațiul de sub acesta se încălzește. Astfel, odată depozitată acolo, mâncarea rămâne călduță mai mult timp, scrie Realitatea.net.
Flacăra normală la aragaz trebuie să aibă culoarea albastră, dacă avem o culoare portocalie, roșie sau galbenă, atunci înseamnă că avem unele probleme de funcționare. Poate apărea și un miros înțepător care este extrem de neplăcut. Oamenii de știință au dovedit că cea mai importantă condiție pentru o comnbustie normală a gazului natural este echilibrarea cantității de oxigen. Există un anumit procent de oxigen care trebuie să se regăsească la gazele naturale pentru a putea avea un aragaz optim.
Așadar, sunt mai multe cauze pentru care culoarea gazului ars se schimbă. Vorbim despre o ardere incompletă a combustibilului, vorbim despre o cantitate greșită de aer în amestec. Atenție, cantitatea greșită poate fi în exces sau insuficientă. Contaminarea arzătorilor, dar și folosirea improprie a echipamentelor.
Alte cauze pot fi calitatea scăzută a gazelor naturale. În principiu, dacă culoarea flăcării se schimbă în roșu, portocaliu sau galben, furnizorul nu ne livrează gaz de o calitate bună. Calitatea a avut de suferit din cauza diluării cu diverse substanțe pentru ca consumatorul să plătească mai mult pentru aceleași servicii. Culoarea indică cât de corect este procesul de ardere a gazului. Vezi mai mult AICI.
Puține gospodine cunosc un truc uimitor care poate face multe feluri de mâncare familiare mult mai gustoase și mai aromate.
Cu toate acestea, trucul este adesea folosit de bucătarii restaurantelor celebre, așa că astăzi am decis să vă împărtășim acest truc.
Întregul secret constă în uleiul de usturoi. Înainte de a începe să gătiți cartofi prăjiți, carne, pui sau pește, turnați puțin ulei pe o tigaie încălzită.
Când uleiul se încălzește, adăugați câțiva căței de usturoi curățați. Când usturoiul s-a rumenit ușor, iar bucătăria s-a umplut cu o aromă tentantă, scoateți cățeii de usturoi din tigaie și folosiți uleiul rămas pentru gătit în continuare.
S-ar părea că nu este nimic complicat în această acțiune, dar gustul preparatului finit se îmbunătățește de câteva ori.
Pe lângă usturoi, puteți adăuga în tigaie câteva crenguțe de cimbru sau rozmarin. Apropo, uleiul de usturoi, preparat în acest fel, poate fi folosit nu numai pentru prăjire, ci și pentru dresarea diverselor feluri de mâncare și sosuri. Încearcă! Cu siguranță o să-ți placă. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu