La ce folosește orificiul de pe capacul de la rezervorul mașinii

Fotografie creată de Skitterphoto de la Pexels
Fotografie creată de Skitterphoto de la Pexels

De multe ori, conducătorii auto nu-și folosesc mașinile la capacitatea maximă. Iată la ce folosește orificiul de pe capacul de la rezervor. 

Mașinile din zilele noastre sunt extrem de complexe și, deseori, deși producătorii s-au gândit cum să le facă viața mai ușoară conducătorilor auto, aceștia nu le folosesc la capacitatea maximă. 

Clapeta rezervorului de combustibil se descuie fie apăsând un buton din tabloul de bord, fie un altul, dintre scaune, în funcție de modelul auto. Mai sunt totuși și cazuri în care clapeta nu are niciun buton. Oricum ar fi, odată deschisă clapeta, mașina este pregătită pentru realimentare. 

Supapa deschisă este legată de mașină, pentru a nu se pierde, printr-un plastic. Multe autoturisme au, pe acest capac, și un orificiu unde se poate pune clapeta, pentru ca mașina să nu se murdărească de combustibil. 

La final, după realimentare, capacul trebuie înșurubat, iar clapeta închisă ușor, scrie shtiu.ro.

VEZI ȘI: Cum să protejezi vopseaua mașinii pe timp de iarnă

E necesar ca în sezonul rece să acorzi o mai mare atenție mașinii tale, mai ales că drumarii care curăță șoselele de zăpadă folosesc sare sau clorură de calciu. Caroseria mașinii tale, inclusiv vopseaua, s-ar putea să fie afectată. 

Pentru a stopa efectul coroziv provocat de sarea de pe șosele, autoturismul trebuie spălat în mod constant. Curăță și partea de sub mașină pentru că este cea mai expusă. 

Asigură-te că, atunci când o speli, aplici și un strat de ceară. Vopseaua va fi astfel mai bine protejată de gheață, zăpadă, ceară sau pietricelele sărite de pe carosabil. 

Dacă nu ții iarna mașina într-un garaj, poți apela la o prelată impermeabilă, realizată special pentru sezonul rece. 

Și să-ți înfoliezi mașina cu o folie tip PPF este o soluție bună. Nu uita însă că pentru asta, costurile vor fi mai mari. 

Dacă observi că vopseaua este ciobită din cauza pietricelelor sărite de pe carosabil, poți folosi vopsea în recipiente mici de la producătorii auto. Rugina va afecta rapid locurile unde nu există vopsea. 

Când sezonul rece se încheie, spală autoturismul foarte bine și aplică din nou un strat de ceară, potrivit shtiu.ro.

CITEȘTE ȘI: Bătăi în trafic. Titi Aur: Dacă nu te poţi controla, să ţi se anuleze permisul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel