Ciorba are doar jumătate din numărul de calorii ale unui fel principal.
„Așa scrie în cărțile de nutriție "de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai bun la capitolul alimentație". Supa/ ciorba stă de 2 ori mai mult timp în stomac (ține de foame) și are doar jumătate din numărul de calorii ale unui fel 2 (fel principal). În ciorbă nu poți ascunde grăsimea (se ridică la suprafață) și nici prea multe ingrediente nu poți să pui, că o transformi în tocăniță.
Așa că ciorba/supa rămâne un fel de mâncare cu multă apă în care există carne, făinoase și legume în proporție egală, însă minore cantitativ - substanța solidă dintr-o ciorbă intră într-un pumn.
Ultimul amănunt, dar nicidecum nesemnificativ, este că trebuie să aveți pe cineva priceput, care știe să facă ciorbe/supe gustoase...că nu e lucru simplu. Indiferent că o consumați la începutul unei mese (ca să umple stomacul măcar pe jumătate) sau ca fel unic la masa de seară (francezii numesc cina "souper"), ciorba/supa e mâncarea potrivită la orice oră, pentru orice vârstă și în orice combinație. Și de slăbit, tot cu ciorbă/supă merge cel mai bine", a transmis Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu