Manichiura poate fi cartea de vizită a unei doamne, însă anumite pericole ascunse pot sta în ustensilele nesterilizate sau în oja smulsă din nerăbdare de pe unghii.
Publicitate
Manichiura cu ojă semipermanentă este foarte practică deoarece își păstrează aspectul lucios și intact timp de mai multe săptămâni, scrie CSID. Însă nu toți tehnicienii care lucrează în prezent în saloane țin cont de anumite aspecte care pot ajuta clienta să își întrețină manichiura și mâinile mai bine. Iată la ce ar trebui să fim atente când mergem la manichiură:
1. Întreabă-ți tehnicianul dacă a sterilizat instrumentele. În timpul manichiurii, tehnicianul va folosi mai multe instrumente - foarfecă mică, instrument pentru cuticule, pilă. Toate ar trebui să fie sterilizate, ideal în lampa cu raze UV. Privește în jur dacă pe masa de lucru este curățenie, acesta ar putea fi un alt semn că tehnicianul nu lucrează cum ar trebui.
2. Nu accepta să îți prelucreze cuticula prea mult. În anumite cazuri, după ridicarea cuticulei, poate fi îndepărtat excesul de piele moartă, însă tăierea cuticulei până la sânge este periculoasă. Pe lângă manichiură, te-ai putea alege cu o infecție sau o inflamație.
3. Dacă îți sare lacul de pe unghii nu te apuca să cojești restul de ojă. Ai putea astfel să îți lezezi unghia și să ai nevoie de tratament pentru a repara unghia până crește și își revine. Fă-ți o programare, explică-i manichiuristei în ce condiții ți-a sărit lacul și optează pentru o nouă manichiură.
4. Nu ține o manichiură mai mult de 2 săptămâni. Odată cu creșterea, centrul unghiei ajunge mai sus, marginile unghiei s-ar putea desprinde, iar vârful s-ar putea desigila. Plus că aspectul devine inestetic. O nouă manichiură îți va păstra unghiile sănătoase și mâinile frumoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu