EXCLUSIV  La ce trebuie să ai grijă în această perioadă. Avertismentul pompierilor: Sunt foarte periculoase astfel de situații / video

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Locotenent Ana-Maria Stoica, din cadrul ISU Dobrogea, a fost invitată la emisiunea „Diaspora în Direct", de la DC News și ȘtiriDiaspora, unde a vorbit despre situațiile periculoase cu care pompierii se confruntă în această perioadă.

Aceasta a vorbit, în cadrul emisiunii moderate de jurnalistul Bogdan Bolojan, despre acele cazuri în care copiii sunt lăsați nesupravegheați în mașină și despre incendiile de vegetație. Iată câteva recomandări!

„Sunt curenți puternici pe litoral? Poate cei care ne urmăresc ar vrea să știe zone în care se pot duce liniștiți, că pot avea această intrare lină în mare și zone mai periculoase unde poate și curenții sunt mai puternici.”, a spus Bogdan Bolojan.

„La Eforie apa este mult mai adâncă. În Eforie sunt mult mai des luați de curenți, mult mai multe solicitări din cauză că este apa mult mai adâncă”, a spus Ana-Maria Stoica.

„Avem mulți turiști care vin cu mașinile pe litoral. Aveți recomandări pentru aceștia? Se fac cozi, sunt șoferi care se pun și pe banda de urgență.”, a spus Bogdan Bolojan.

„Pe partea de trafic rutier nu vă pot face recomandări, însă cazul cu care ne confruntăm noi, ca și pompieri militari, vara, sunt mulți părinți care își lasă copilașii să doarmă în mașină și pleacă la cumpărături sau merg repede până la magazinul de lângă, sau la tarabă, să cumpere ceva. Este foarte, foarte cald afară, iar temperatura din mașină este cu mult mai ridicată decât ceea ce este afară și avem cazuri când suntem chemați să deblocăm copilașul din mașină pentru că mama l-a lăsat înăuntru și a plecat la cumpărături, sau pentru că s-a blocat ușa și nu mai poate să o deschidă. Sunt foarte periculoase astfel de situații. Venim cu recomandarea și cu rugămintea să nu lase copiii nesupravegheați în mașină, în această perioadă când temperaturile sunt foarte ridicate.”, a spus Ana-Maria Stoica.

„Bănuiesc că apelurile vin de la alți turiști care văd copiii în mașină.", a completat Bogdan Bolojan.

„Da, în general, apelurile vin de la alți trecători care remarcă aceste situații, dar au fost și situații când s-a blocat mașina și nu a mai putut deschide ușa să scoată bebelușul. Din fericire nu s-a soldat cu nicio tragedie, dar mai bine să prevenim decât să reparăm astfel de situații.”, a spus Ana-Maria Stoica.

„Mai vedem des în presă, vara, multe mașini care ard ori pe autostrada, ori prin oraș, prin stațiuni sau chiar aceste dese incendii de miriște.", a spus Bogdan Bolojan.

„Într-adevăr ne confruntăm cu incendiile de vegetație uscată care sunt foarte multe în această perioadă, de aceea îi rugăm pe cetățeni să nu lase focul nesupravegheat, să nu dea foc la miriște fără să aibă o autorizație înainte și să se asigure că focul a fost stins înainte să plece de acolo, să  nu-l lase și să plece.”, a spus Ana-Maria Stoica.

„Foarte multe incendii de miriște, de vegetație uscată și în jurul șoselelor foarte tranzitate. Are vreo legătură cu faptul că trec turiștii pe acolo și poate mai aruncă chiștoace de țigări?”, a întrebat Bogdan Bolojan.

„Nu aș ști să vă spun, nu avem o statistică și aș vrea să cred că nu suntem atât de necivilizați încât să mai aruncăm chiștoace din mașină în secolul vitezei.”, a spus Ana-Maria Stoica la emisiunea „Diaspora în Direct", de la DC News și ȘtiriDiaspora.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel