Nu mai este o noutate că o dietă sănătoasă reduce riscul de a suferi de numeroase boli, dar când vine vorba de cancerul de prostată, cel mai frecvent întâlnit la bărbați, devine deosebit de importantă.
Cancerul se află de decenii printre principalele cauze de mortalitate la nivel global. Deși o dietă nesănătoasă influențează apariția tuturor tipurilor de tumori, în cazul cancerului de prostată există anumite alimente care sunt deosebit de incriminate. Un biochimist de la Harvard a dezvăluit care este principalul „dușman” dintre acestea.
Cercetările în domeniul nutriției au câștigat tot mai mult teren în ultimele decenii, concentrându-se pe numeroase afecțiuni, inclusiv cancerul. Biochimistul William Li atrage atenția asupra creșterii numărului de cazuri, cauzată de doi factori principali: nutriția și toxinele din mediu. Li folosește rețelele sociale pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la schimbările alimentare care pot reduce riscul unor boli atât de răspândite în prezent, cum este cancerul.
Pe contul său de Instagram, acest biochimist format la Harvard combină date științifice cu avertismente despre riscurile asociate cu o mare parte dintre alimentele consumate zilnic. El indică clar produse specifice și oferă sfaturi despre cele care contribuie la menținerea unei stări generale bune de sănătate.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
În ceea ce privește cancerul de prostată, William Li este foarte clar și le transmite acest lucru bărbaților care îl urmăresc pe Instagram: "Renunțați la bacon și la carnea gătită pe cărbune". În esență, carnea roșie nu este un aliat al dietei anti-cancer. O recomandare care, fără îndoială, va fi greu de acceptat de către oameni.
Li explică faptul că arderea cărbunelui la temperaturi ridicate, specifice acestei tehnici de gătit, produce un compus chimic, HCA, care este cancerigen. Cărbunele în sine nu reprezintă acest risc, ci el apare din cauza flăcării directe asupra cărnii și a fumului, cele două elemente caracteristice grătarului.
Pe de altă parte, ce alimente oferă protecție împotriva acestui tip de cancer, atât de frecvent în rândul bărbaților? Biochimistul menționează și alimente specifice: nucile, soia, broccoli și portocalele. În ceea ce privește soia și tofu, el subliniază că studiile științifice au asociat consumul acestora cu o reducere a riscului acestui tip de tumoră cuprinsă între 40% și 70%, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu