Publicitate
Sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 18.56 s-a produs un seism în zona Vrancea, la o adâncime de 144 km. Cutremurul a avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter.
Experții spun că populația nu ar trebui să se îngrijoreze. Cutremurele care sunt mai mici de patru grade reprezintă o activitate seismică normala în regiunea Vrancea, iar românii nu trebuie să se aștepte la cutremure puternice.
”În Vrancea, cutremure de magnitudine mică se înregistrează câte unul la trei patru zile! Cutremur de trei grade şi ceva reprezintă o activitate seismică normală în Vrancea! Dacă nu s-ar spune nimic despre aceste cutremure, lumea ar fi liniştită. Iar dacă în fiecare zi s-ar anunţa că se produc astfel de cutremure, după un timp, lumea s-ar obişnui şi şi-ar da seama că nu se întâmplă nimic neobişnuit. Însă, dacă o perioadă de timp nu spui nimic despre acest subiect, dar apoi anunţi, în fiecare zi, că a fost un cutremur de 3 grade, care nu însemnă de fapt ceva grav, lumea poate să intre în panică pentru că este o chestie absolut psihologică. ”, a spus Cristian Chitaru, inginer în cadrul Institutului Național de Fizică a Pământului, citat de ZiarulPrahova.ro.
Potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului, pe data de 31 octombrie s-au înregistrat patru cutremure, trei în Galați, iar unul în Hunedoara, toate fiind de suprafață. Trebuie spus că seismele care sunt de suprafață sunt mai periculoase decât cele de adâncime.
VEZI ȘI: http://www.dcnews.ro/2013/11/un-nou-cutremur-in-vrancea-3/
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu