La New York s-a decis restaurantele să fie închise pentru servirea mesei în interior

În interiorul restaurantelor din New York nu mai este permisă, de luni, servirea mesei.

Decizia a fost luată de guvernator în speranţa că răspândirea virusului se va reduce, scrie Mediafax. Mâncarea în New York se va servi în aer liber sau în regim take away, cina în oraş fiind interzisă.

Guvernatorul a luat decizia de a opri servirea meselor în interiorul restaurantelor în speranţa că răspândirea virusului Covid-19 va fi redusă.

Proprietarii localurilor au fost deloc încântaţi

„Asta nu e pentru că te îmbolnăveşti în restaurante. Acest lucru se datorează faptului că nu putem controla oamenii să stea departe unul de celălalt", a spus Gianna Cerbone, proprietar de restaurant.

„Ne chinuiam aşa cum se întâmpla cu tot ce se întâmpla”, a spus Nodar Mousishdili.

La rândul său, Mike Sadolinski, spune că este un moment dificil, dar că înțelege situația.

„Pentru mine, nu m-am simţit confortabil când am auzit că părinţii mei mănâncă în mod regulat în interior, aşa că îl înţeleg, dar este doar un moment dificil”, afirmă Mike.

Guvernatorul a spus că pune capăt meselor din interior din cauza creşterii spitalizărilor în cele cinci cartiere şi a creşterii ratei de transmitere. Vestea a venit în timp ce Asociaţia Restaurantului din New York a spus că 54% dintre restaurante susţin că nu vor supravieţui în următoarele şase luni fără ajutor federal.

Unul din şase restaurante din New York au închis deja

Guvernatorul a insistat că restaurantele pot face totuşi bani din mese în aer liber, mâncare şi livrare. El a subliniat, de asemenea, că pierderile lor sunt şi pierderile sale din impozitul pe vânzări de stat.

„Fiecare dolar pe care îl pierde o afacere pierdem un procent din dolarul respectiv. Deci, calibrarea noastră reprezintă cât mai multă activitate economică în ceea ce priveşte sănătatea publică şi riscul”, a spus Andrew Cuomo, guvernatorul New York-ului.

Oficialii statului au descoperit că 74% din numărul de infectări se datorează adunărilor gospodăreşti şi 1.43% celor din baruri şi restaurante. Ieşirile în spaţii închise din oraş sunt considerate a cincea cauză de infecţii. Saloanele de coafură şi unităţile de îngrijire personală au o marjă de 0,14%, iar sălile de sport, 0,06%. Ele vor avea permisiunea de a rămâne deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel