Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Quais du Polar, Institutul Francez din București și Editura Tritonic, a organizat ieri, 19 ianuarie 2019, în Ceainăria MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8) la o întâlnire publică cu autorii Jacky Schwartzmann și Lucian-Dragoș Bogdan.
Întâlnirea celor doi autori de romane polițiste cu publicul din România a fost organizată în contextul Proiectului „la patru mâini", realizat de cele trei instituții în cadrul Sezonului România – Franța 2019. Proiectul constă în scrierea unui roman polițist la distanță, de către cei doi tineri autori, unul din Franța, propus de Quais du Polar, celălalt din România, propus de MNLR, iar acțiunea romanului se petrece în cele două țări. Stadiile de desfășurare a scrierii vor fi urmărite pe situl Sezonului, iar romanul va fi publicat în cele două limbi, la sfârșitul sezonului din RomâniaCoordonatorii proiectului sunt scriitorii și traducătorii Lucia Verona și Bogdan Hrib.
În deschiderea întâlnirii, Ioan Cristescu, Director General al MNLR, a anunțat programul integral al proiectelor organizate de MNLR, în parteneriat cu instituții din țară și din Franța, în cadrul Sezonului România – Franța.
Jacky Schwartzmann s-a născut în 1972 la Besançon, Franța. A studiat filosofia și s-a dedicat ulterior scrisului. Volume: Bad Trip (2008), Mauvais Coûts (2016), Demain c'est loin (2017), Pension complète(2018). Teatru: La Cravate (2011), scrisă împreună cu Denis Robert.
Lucian-Dragoș Bogdan s-a născut în 1975 la Alba Iulia, România. A absolvit științele economice. Serii:Vagabond (2016- ), Universul Frontierei (2003- ), Omul-fluture (2015-2017, scrisă împreună cu Teodora Matei), Cartea haosului (2018- ). Volume de sine stătătoare: Pânza de păianjen (2014), Uneori, când visez... (2015), Parfumul Cracoviei (2017), Fata cu rochii înflorate (2018), Un străin în Regatul Assert (2018, scris împreună cu Teodora Matei) a anuțat MNLR într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu