La Spitalul Județean Arad continua lucrările de modernizare

spitalul judetean arad
spitalul judetean arad

Lucrările de investiții la Spitalul Județean din Arad vor continua, Consiliul Județeana vând în vedere alocarea sumei de 750.000 de lei  pentru pentru modernizarea clădirii şi pentru cumpărarea de aparatură medicală de ultimă generaţie.

Investiţiile au ca scop crearea unor condiţii cât mai bune pentru creşterea calitativă a actului medical în cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a precizat că se doreşte modernizarea accesului auto în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru a facilita accesul ambulanţelor spre Unitatea de Primire Urgenţe şi crearea unui flux de circulaţie prin care să se evite blocajele.

„Câteva minute pot însemna viaţa unui om. În actualul sistem, cu maşinile private având acelaşi acces ca şi ambulanţele, cu o singură bandă de mers, fluxul este greoi. Vom delimita clar accesul ambulanţelor de celelalte maşini. Chiar şi intrarea va fi separată”, a afirmat Nicolae Ioţcu.

Specialiştii care au elaborat documentaţia tehnico-economică pentru amenajarea incintei interioare la Spitalul Judeţean au precizat că s-a propus o sistematizare a spaţiilor, prin organizarea a trei fluxuri de circulaţie, unul cu acces pe lângă Liceul „Vasile Goldiş”, destinat, în exclusivitate, personalului angajat al spitalului, unul destinat exclusiv ambulanţelor şi cazurilor de urgență şi un acces nou, de pe strada Andrei Karoly, cu prelungirea celui existent.

Specialiştii au mai propus o organizare mai bună a parcării existente, fiind prevăzute patru locuri noi de parcare pentru persoanele cu handicap.

În faţa intrării la Unitatea de Primiri Urgenţe este propusă amenajarea unei zone de acces mai largă, protejată cu o copertină metalică.

Lucrările de amenajare de la intrarea în Secţia UPU-SMURD, în valoare de 177.000 lei (cu TVA inclus), reprezintă o prioritate a proiectului, iar întreaga lucrare are o durată estimată de şase luni.

Valoarea totală a investiţiei este de 260.806 lei (TVA inclus), sumă provenită în totalitate din bugetul Consiliului Judeţean.

Parc cu luciu de apă şi foişoare

Proiectul de amenajare a curţii interioare prevede plantarea de arbuşti, crearea unui luciu de apă, patru foişoare şi a unui spaţiu comercial.

Parcul care este preconizat să fie amenajat în curtea spitalului va avea un luciu de apă pe o suprafaţă de 250 metri pătraţi, alei pietonale pe o suprafaţă de 350 de metri pătraţi şi un spaţiu comercial, format dintr-o terasă cu 16 locuri, şi un chioşc. Tot în parc vor fi amenajate patru foişoare din lemn, cu bănci, care vor avea rolul de umbrar.

De asemenea, se vor efectua lucrări de reabilitare pentru amenajarea coridoarelor de la subsol, etajele 1, 3, 4, 5 şi 6. Se are în vedere montarea de tarchet (linoleum special pentru spitale) pe căile de acces, la fiecare nivel, schimbarea uşilor şi a glasvandurilor de lemn cu tâmplărie termopan la etajele 3, 4, 5, 6 şi la scara de incendiu, repararea saleţilor, repararea pereţilor şi pregătirea suprafeţelor, igienizarea coridoarelor prin zugrăvit şi vopsit.

Toate aceste lucrări au în vedere crearea de condiţii optime în vederea igienizării suprafeţelor, actul medical se desfăşoară în condiţii mai sigure, izolare termică, cheltuieli mai mici. Valoarea estimată a lucrărilor montat tarchet şi igienizare este de 410.000 lei, iar a lucrărilor de tâmplărie termopan şi reparat spaleţi de 100.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel