La Tg. Neamţ, elevii au trebuit să protesteze în faţa Primăriei pentru a primii căldură

elevi tg neamt
elevi tg neamt

După ce elevii Colegiului „Ştefan cel Mare“ şi-au întrerupt luni, orele, pentru a protesta în faţa Primăriei Târgu Neamţ nemulţumiţi de faptul că în sălile de clasă este foarte frig. La o zi după protestul elevilor caloriferele au început să se încălzească, informează regionalul Evenimentul.

autor: Adrian Stroescu

elevi tg neamt
elevi tg neamt

Deşi vremea se răcise, liceul nu începuse furnizarea căldurii din cauza unei datorii la gaz în sumă de circa 34.000 lei. Faptul că institutia avea gazul tăiat era cunoscut de autoritătile locale dinainte de deschiderea noului an şcolar, fiind singura unitate de învătămînt din oraş aflată în această situaţie.

Primăria avea intenţia să aloce 40.000 lei colegiului în sedinţa lunară a consiliului local din 27 octombrie, bazîndu-se pe fondurile în valoare de 60.000 lei primite recent de la Guvern. Dar starea tensionată din rîndul elevilor, care ajunseseră să protesteze la primărie faţă de lipsa căldurii, le-a arătat autoritătilor locale că nu mai e loc pentru nici o amânare.

Primarul Decebal Arnăutu a convocat în regim de urgenţă o şedintă extraordinară de consiliu în care s-a adoptat o hotărîre prin care liceul a primit bani pentru stingerea datoriei. Aceasta a fost adusă la cunostinţa reprezentanţilor E.ON din judeţ şi furnizorul de gaz a acceptat să rebranşeze instituţia de învătămînt la retea, lucru care a permis punerea în funcţiune a sistemelor de încălzire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel