Lămâie, beneficii. Fructul ce distruge VARICELE, salvează STOMACUL, alungă DUREREA

Recomandat de nutriţionişti şi prezent în casele fiecăruia atât iarna, cât şi vara, acest fruct este un veritabil izvor de sănătate.

Originară din sudul Indiei, nordul Burmei și China, lămâia a fost utilizată încă din timpuri străvechci drept un foarte eficient antidot împotriva otrăvurilor de tot felul. În Europa a fost introdusă încă din Roma antichă, însă nu s-a bucurat de popularitate, devenind cu adevărat cunoscut abia prin secolul al XV-lea. Acum, nimeni nu şi-ar mai putea imagina vara fără clasica limonadă sau fără delicioasele prăjituri aromate cu coaja de lămâie. 

Bogată în acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate elemente ce întăresc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor, lămâia are proprietăţi antiseptice deosebit de puternice. 

Distruge varicele

Uleiul de lămâie are importante proprietăţi terapeutice asupra vaselor de sânge, fiind eficient în lupta împotriva varicelor. Pentru a beneficia din plin de efectele sale,e ste recomandat să se amestece şase picături de ulei de lămâie cu ulei de migdale, de avocado sau de jojoba şi să se maseze zona afectată. 

Picioarele obosite cu varice pot fi revigorate printr-o baie în care se pun 10 picături de ulei de lămâie, o lingură de miere şi patru picături de ulei de chiparos.

Vindecă acneea

Vitamina C din lămâie omoară bacteriile care cauzează acneea. Astfel, banala limonadă poate avea efecte miraculoase asupra tenului. De asemenea, se pot face comprese dintr-un amestec făcut din o parte de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere.

Salvează stomacul

Consumul sucului de de la o lămâie proaspăt stoarsă cu un pahar de apă călduţă după fiecare masă are proprietatea de a stimula producerea în stomac a acidului gastric şi, prin urmare, activitatea muşchilor stomacului.

Luptă cu hipertensiunea

Alături de usturoi şi ceapă, lămâia este eficientă în lupta cu hipertensiunea. Pectinele din aceste fructe contribuie la accelerarea metabolismului şi la scăderea colesterolului.

Combate anxietatea

Studiile arată că lămâia are efect de calmare şi ajută la îndepărtarea oboselii, agitaţiei, ameţelii, nervozităţii şi a tensiunii. Inhalarea de ulei de lămâie creşste capacitatea de concentrare şi ţine mintea în stare de alertă. Lămâia poate fi folosită şi ca odorizant de camera în birouri, pentru a creşte eficienţa angajaţilor.

Tratează halena

Lămâile ajută la menţinerea respiraţiei proaspete şi la alungarea neplăcutei halene. O felie de lămâie după masă este deosebit de eficientă în combaterea misorului neplăcut cauzat de consumul de ţăgări, cafea, alcool, ceapă sau usturoi.

Îndepărtează durerea

Chiar dacă are gust extrem de acru, sucul de lămâie are un efect alcalin deosebit de puternic, fiind un agent natural împotriva excesului de aciditate care este responsabil pentru multe boli, printre care şi reumatismul. Durerile articulare pot fi combătute prin consumul a două-trei pahare de lămâie stoarsă în apă călduţă pe zi.

Învinge oboseala

Lămâia este un ajutor inestimabil pentru toţi cei ce se confruntă cu oboseală cronică. Exploratorii şi aventurierii înfig un pai în capătul unei lămâi întregi când sunt epuizaţi şi se revigorează sugând zeama direct din fruct.

Vindecă aftele

Proprietăţile dovedite antibacteriene şi antivirale ale lămâii pot accelera procesul de vindecare în cazul aftelor.

Vindecă răceala şi gripa

Conţinutul ridicat de vitamina C din lămâie o transformă într-un eficient luptător împotriva răcelii şia gripei, două afecţiuni extrem de neplăcute. De altfel toată lumea ştie că în astfel de perioade este indicat consumul de ceai cu lămâie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel