Ai poftă de ceva gustos, în acest weekend? Ei bine, dacă tot stai acasă, ai putea încerca această rețetă de langoși ungurești cu mujdei și smântână.
Ingrediente
500 g făină
7 g drojdie uscată
250 ml apă călduţă
1 praf de sare
1 lingură de ulei
250 g cartofi
1 iaurt
Vezi și: Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!
Cum se prepară
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe îi punem la fiert. Amestecăm drojdia uscată cu făina. Dizolvăm sarea în cei 250 ml de apă zeama călduţă, oprită de la fiert cartofii. Cartofii fierţi şi bine scurşi îi zdrobim cât mai mărunt şi îi adăugăm la făină, punem iaurtul şi o lingură de ulei, potrivit pofta-buna.com. Frământăm bine până ce se omogenizează aluatul şi îl lăsăm la dospit pentru circa o oră.
Când aluatul a crescut, cu mâna unsă cu ulei rupem bucăţi de aluat, formăm un bulgăre, îl punem pe suprafaţa de lucru. Tragem de margini până ce se întinde ca o clătită, apoi se coace în ulei cât să se rumenească frumos pe ambele părţi.
Se scot langoșii pe şerveţele absorbante sau într-o strecurătoare, să se scurgă surplusul de ulei. Langoșul fierbinte se unge cu mujdei de usturoi, smântână şi deasupra se presara caşcaval ras.
Vezi și: TORT "7 pahare". REȚETA simplă pentru un DESERT FABULOS. Va face senzație!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu