Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, UB, cu sediul în Bd. Schitu Măgureanu nr.9 va găzdui, vineri, 20 ianuarie, la ora 16, lansarea volumului ”Capcanele politice ale sociologiei interbelice - Şcoala gustiană între carlism şi legionarism”, apărut la Editura Curtea Veche, al colaboratorului DC News, Antonio Momoc.
Capcanele politice ale sociologiei interbelice - Şcoala gustiană între carlism şi legionarism – de Antonio Momoc, este prima carte care vorbeşte despre sociologii români din perspectiva vieţii lor cotidiene în perioada crizei financiare interbelice, dar și despre relația acestor intelectuali cu partidele și cu puterea politică.
Noutatea volumului este demonstrația autorului că Monarhia lui Carol al II-lea a fost o Monarhie socială, iar sociologii care au rămas în apropierea mentorului lor, Dimitrie Gusti, au sprijinit această Monarhie socială împotriva sociologilor care au trecut de partea Mișcării Legionare.
Lucrarea este și o carte de istorie a PR-ului politic în România, fiind prima cercetare care arată că primii sociologi România, monografiștii din Școala lui Dimitrie Gusti, au fost şi consultanţi de imagine şi specialişti în comunicare politică.
La ceremonia de lansare, moderată de sociologul Zoltan Rostas, vor lua cuvântul Doina Jela, editor, Paul Cernat critic, Cristian Pîrvulescu politolog, precum și Dumitru Sandu sociolog.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu