Laptele de bou se poate prepara în mai multe variante. Rețeta aleasă astăzi este cea care se pregătește, mai mult, în zona Sibiului. Iată ce ai de făcut. Este atât de simplu...
Ingrediente
4 căni seminţe de dovleac, decojite
1 litru apă/lapte
1 praf sare
Lapte de bou cu felii de mămăligă. Apa/laptele se fierbe. Între timp, seminţele de dovleac se prăjesc la cuptor şi se macină până se obține o făină fină. Făina se adaugă în apa clocotită (sau în laptele clocotit), potrivit retete.unica.ro.
Lapte de bou cu felii de mămăligă. Se amestecă, până când se obţine o pastă groasă, se adaugă sare şi se mai fierbe la foc mic pentru încă 10 minute. Se servește cu felii de mămăligă.
Vezi și: Șuberek dobrogean, rețeta originală. Gust de neînlocuit!
Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă. Mănânci și nu te mai saturi de ea!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu