Unul dintre cele mai bune dulciuri ale copilăriei era și laptele de pasăre. Iată rețeta tradițională.
Desertul ”lapte de pasăre” este unul deosebit, pe gustul tuturor. Rețeta este tradițională, simplă, așa cum o pregăteau părinții și bunicii, scrie carteadebucateamamei.ro. Doar ingrediente naturale și suflet! Poftă bună!
- 100 g Zahăr
- 1 plic Vanilie
- 1 litru Lapte
- 3 buc. Ouă
- 1 buc. Lămâie, se folosește doar zeama.
1. Gălbenușurile se freacă împreună cu făină, puțin zahăr și puțină vanilie.
2. Laptele se pune la fiert cu vanilie.
3. Albușurile se bat spumă cu puțină zeamă de lămâie și zahăr.
4. Se ia albușul cu lingura și se pune în oala cu lapte, se lasă puțin, apoi se scoate afară.
5. Ulterior, în oala cu lapte se toarnă gălbenușurile, se amestecă bine și totul se toarnă peste găluștile scoase anterior.
Se lasă la rece!
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu