Lapte îndulcit cu zahăr și ornat cu migdale, fistic și condimente, o băutură în stil indian

Lapte îndulcit cu zahăr și ornat cu migdale, fistic și condimente, o băutură în stil indian. Sursa foto: freepik.com
Lapte îndulcit cu zahăr și ornat cu migdale, fistic și condimente, o băutură în stil indian. Sursa foto: freepik.com

Masala paal, o băutură băută în sudul Indiei, se face din lapte îndulcit cu zahăr și ornat cu migdale, fistic și condimente. O astfel de băutură este destul de ușor de preparat acasă.

Această rețetă necesită doar lapte, zahăr, migdale, fistic și condimentele tale preferate. Băutura este asemănătoare cu laptele fierbinte cu miere și condimente.

Ingrediente:

lapte - 2 pahare,

migdale - 10 bucăți,

fistic - 6 bucăți,

zahăr - 4 lingurițe,

cuișoare - 2 bucăți,

cardamom păstăi - 2 bucăți,

scorțișoară măcinată  - după gust,

turmeric - 1/8 linguriță,

piper roșu măcinat - 2 grame,

șofran - 2 grame.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Înmuiați firele de șofran într-o lingură de lapte cald pentru 10 minute. Separat, înmuiați migdalele în apă fierbinte pentru 15 minute și, apoi, îndepărtați-le coaja. La final, măcinați migdalele cu 2-4 linguri de lapte într-o pastă.

Șase trucuri care vor face cafeaua de dimineață gustoasă și utilă

Fierbeți laptele rămas cu cardamom, cuișoare și scorțișoară la foc mic. După 5 minute, adăugați pasta de migdale și șofranul înmuiat. Continuați să gătiți, la foc mic, timp de 5 minute.

Cum se prepară corect ceaiul de hrișcă, o băutură extrem de utilă

Adăugați pudra de turmeric și piperul măcinat. Amestecați bine. Opriți focul și îndepărtați cardamomul, cuișoarele și scorțișoara din amestec.

Se adaugă zaharul, se amestecă bine și se decorează cu fistic sau migdale feliate. Se servește fierbinte. Poftă bună!

 

Vezi și: Cafea în stil mexican, simplă și gustoasă. Nu rata rețeta! 

 

Cafe de Olla, cafea în stil mexican cu scorțișoară, este fantastic de bună. Această cafea parfumată este revigorantă și te umple de energie pentru toată ziua. 

Ingrediente pentru 6 cești:

zahăr brun din trestie  - 50 grame,

bețe de scorțișoară -  1 bucată,

cuișoare - 5 bucăți, 

portocale - 1 bucată,

cafea măcinată - 60 grame,

apă - 1 litru.

 

Modul de preparare 

 

Rade coaja unei jumătăți de portocala. Toarnă un litru de apă într-o cratiță adâncă, adaugă zahăr, scorțișoară, cuișoare și coajă de portocală. Pune amestecul la fiert și gătește, la foc mic, timp de 5 minute.

Cafea cu unt, fără arome, fără zahăr și fără siropuri dulci. Beneficii și daune

Adaugă cafea măcinată în oală și fierbe din nou amestecul. Oprește focul, acoperă oala și las-o să stea 5 minute. Se toarnă cafeaua în căni printr-o sită fină. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel