Lapte matern - anticorpi. Descoperire despre Pfizer, Moderna şi AstraZeneca

Foto Pexels
Foto Pexels

Medicii din Valencia, Spania, au realizat primele comparaţii privind efectele a trei vaccinuri asupra laptelui matern: Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Alegeri prezidentiale 2024

Studiul MilkCorona a fost realizat de Institutul de Agrochimie şi Produse Alimentare din Valencia, împreună cu Spitalul Clinic Universitar din oraş.

Medicii spanioli au comparat efectul vaccinurilor Pfizer, Moderna şi AstraZeneca asupra laptelui matern şi nu au găsit resturi de virus în niciuna dintre probele analizate.

În baza celor peste 400 de probe, femeile vaccinate cu Moderna au cel mai ridicat nivel de anticorpi în lapte după prima şi a două doză.

Serul de la Pfizer a prezentat un nivel aproape la fel de ridicat de anticorpi, iar după 60 de zile, concentraţia este similară cu cea creată de Moderna.

A fost probat şi vaccinul AstraZeneca, dar numai cu prima doză, înainte să fie destinat altei categorii de vârstă de către autorităţi, şi nivelul de anticorpi a fost mult mai mic în laptele matern.

Cercetătorii vor să vadă acum dacă anticorpii transmişi prin laptele matern pot neutraliza coronavirusul după alăptare

„Am văzut că există variaţii între femei în funcţie de vaccin. Nivelul de anticorpi diferă de la un ser la altul şi este interesant că femeile vindecate de Covid-19 prezintă niveluri ridicate după prima doză, mai mult decât cele cu două doze”, a declarat María Carmen Collado, cercetător IATA-CSIC Valencia.

Avertismentul șefului OMS: Coronavirusul se mişcă mai repede decât vaccinurile

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că infecția cu SARS-CoV-2 se mişcă mai repede decât vaccinurile şi a anunțat că promisiunea ţărilor din G7 de a împărţi un miliard de doze câtre naţiunile sărace nu este suficientă.

„Acesta este un mare ajutor, dar avem nevoie de mai mult şi avem nevoie de ele mai repede. În acest moment, virusul se mişcă mai repede decât distribuţia globală a vaccinurilor. Peste 10.000 de oameni mor în fiecare zi! Aceste comunităţi au nevoie de vaccinuri şi au nevoie de ele acum!”, a declarat jurnaliştilor şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Liderii din domeniul sănătăţii globale au avertizat, de asemenea, că angajamentul a fost prea mic, prea târziu, fiind necesare mai mult de 11 miliarde de doze.

Confruntaţi cu inechitatea accesului la vaccin, liderii G7 s-au angajat în timpul summitului din weekend să doneze un total de peste un miliard de doze, în creştere faţă de cele 130 milioane promise în februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel