Cercetările recente arată că anumite alimente favorizează apariția acneei.
Deşi relaţia dintre apariţia acneei şi dietă nu este dovedită 100%, cercetări recente arată că anumite alimente pot fi cauza coşurilor neplăcute, citează Rador.
Acneea sau punctele negre simple este o boală a glandelor sebacee ale pielii, atunci când produc o cantitate de sebum în exces. Din această cauză, porii se înfundă cu celule moarte şi sebum. În cazurile mai severe, se adaugă bacterii (Propionibacterium acnes), care se hrănesc cu acest substrat.
Principala cauza a acneei este hormonală, întrucât glandele sebacee sunt foarte sensibile la acţiunea hormonilor sexuali. Cu toate acestea, există câţiva alţi factori care contribuie la apariţia acneei, inclusiv razele UV, poluarea, dieta şi stresul. Într-adevăr, oamenii de ştiinţă au demonstrat legătura dintre erupţii cutanate şi consumul de carbohidraţi rafinaţi. În cazul unui consum excesiv de zahăr, dulciuri şi alte alimente cu un indice glicemic ridicat, poate fi provocată inflamarea pielii şi înfundarea glandelor sebacee.
Studiile arată, de asemenea, o dependenţă a acneei de consumul de produse lactate, în special lapte. Cert este că aceste produse conţin un factor de creştere asemănător insulinei, care la adulţi este un factor inflamator. Prin urmare, produsele lactate nu sunt cauza erupţiilor cutanate, ci doar un factor care poate agrava situaţia.
Uneori, erupţiile dispar după tratamentul împotriva bacteriei Helicobacter pylori care populează tractul nostru stomacal. Acest lucru se datorează faptului că tratamentul cu antibiotice distruge şi un grup de bacterii propionice care provoacă inflamaţia facială. Antibioticele nu funcţionează asupra comedoanelor, iar după o perioadă, acneea revine. Concluzia este că persoanele care se confruntă cu acnee, trebuie să limiteze consumul de lapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu