Nu te grăbi să arunci laptele care s-a acrit, deoarece din el poți pregăti un sos delicios, pentru ciulamaua din ciuperci sau carne.
Ingrediente pentru un sos delicios:
250 ml lapte acru,
3 linguri de maioneză,
2 căței de usturoi,
sare, piper, ierburi - după gust.
Mai întâi, laptele acru trebuie combinat cu maioneza. În continuare adăugați usturoiul zdrobit, sarea, piperul și verdeața preferată tocată. Amestecați bine și puteți servi sosul pe masă.
Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor, iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.
Ingredientele de care ai nevoie:
file de pui - 4 bucăți,
cartofi - 12 bucăți,
brânză - 500 de grame,
maioneză sau smântână - 150 de grame,
2 - cepe,
ulei vegetal - 2 linguri,
sare și piper după gust.
Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.
Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă. Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.
Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună!
Cuptorul permite să gătim mese mai sănătoase, deoarece echilibrul de vitamine și minerale din alimente nu este perturbat în timpul procesului de gătire. Căldura păstrează vitaminele A, B, C, D, E și K. Datorită acestui fapt, cuptorul este considerat unul dintre cele mai sănătoase și sigure dispozitive de gătit. La urma urmei, atunci când folosiți cuptorul, alimentele devin mai hrănitoare.
Astăzi vă oferim un preparat simplu pentru cei care iubesc burgerii de legume și vor să mănânce sănătos.
Burgerii ușori din vinete sunt delicioși și, în același timp, buni pentru sănătate. Chiar și copiii, care sunt mereu reticenți la legume, îi vor iubi la cât de gustoși sunt.
Ingrediente pentru 4 persoane:
2 vinete,
busuioc după gust,
50 grame de parmezan,
4 chifle (de preferat cu cereale),
ulei, sare, usturoi.
Vinetele se spală, se curăță de coajă și se taie cuburi. Într-o tigaie antiaderentă se pune un strop de ulei și se pun vinetele să se rumenească bine. Lasă-le, apoi, să se răcească.
Vinetele răcite se un într-un bol, se adaugă sarea, puțin busuioc tocat mărunt, parmezanul ras și usturoiul tocat.
Ștrudel cu dovlecei: o umplutură, gustoasă și cremoasă, învelită într-un foietaj crocant
Amestecați bine ingredientele. Dacă compoziția este prea moale puteți adăuga puțin pesmet pentru a o face mai consistentă. Odată ce compoziția este gata, a venit timpul să creați burgerii. Aceștia trebuie să aibă aceeași grosime și formă pentru a evita problemele în timpul gătirii.
Pizza delicioasă de casă: este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică
Acum gătiți-i într-o tigaie antiaderentă, cu puțin ulei de măsline extravirgin, având grijă să-i gătiți bine pe ambele părți. Burgerii de vinete se pun pe chifle și se servesc. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu