Un întreg poștal cu timbre pentru gimnasta Larisa Iordache

FOTO: Facebook @ Romfilatelia
FOTO: Facebook @ Romfilatelia

Romfilatelia a lansat un întreg poștal cu timbru marcă fixă dedicat performanțelor Larisei Iordache, gimnasta de aur a României.

Susținătoare continuă a proiectelor și inițiativelor promotoare de valori și cultură sportivă, marți, 22 august 2023, Romfilatelia a organizat la sediul societății un eveniment de lansare a întregului poștal cu timbru marcă fixă dedicat performanțelor gimnastei de aur a României: Larisa Iordache.

În semn de respect şi preţuire pentru valorile sportului românesc, sub egida ”Sportivi de aur”, Romfilatelia înscrie în grafica sugestivă a acestui plic filatelic special îndemnul sportivei: ”Să rămâi autentic este de departe un lucru pe cât de simplu de definit, pe atât de greu de realizat. Dar merită fiecare încercare.”

Sportiva a acordat o sesiune de autografe echipei Romfilatelia, cu ocazia acestei lansări, participând în același timp și la o sesiune foto

La finalul vizitei pe care a făcut-o la sediul Romfilatelia, Larisa Iordache și-a lăsat câteva gânduri în cartea de onoare a instituției.

”Vă mulțumesc pentru această onoare. Mă bucur sa fac parte din Sportivii de aur ai României. Cu acest moment unic mă simt mândră! Vă mulțumesc! Larisa Iordache”

Marca poștală românească dovedește încă o dată, prin implicarea în susținerea proiectelor culturale și sportive, un actor activ în viața societății românești, îndeplinindu-și misiunea sa de promotor al valorilor educative și culturale.

Larisa Iordache, la Jocurile Olimpice

În 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, deși a concurat accidentată, a reușit să-și aducă o importantă contribuție la medalia de bronz cucerită de echipa feminină de gimnastică, scrie Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

În martie 2016, în timpul unui antrenament, a  căzut de pe bârnă și și-a rupt un deget de la mână.

Din cauza acestei accidentări, care a impus o intervenție chirurgicală, nu a putut evolua în aprilie la Turneul preolimpic mondial de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Fără ea, echipa României s-a clasat pe locul 7 și a ratat prezența la JO.

La JO Tokyo 2020, s-a calificat pe ultima sută de metri,la Campionatele Europenele de Gimnastică de la Basel, Elveția, unde în preliminariile de la individual compus a ocupat unul dintre cele două locuri care îi asigurau prezența în competiția olimpică.

La Tokyo, Larisa Iordache s-a calificat în finală de la bârnă cu a patra notă, dar s-a accidentat la aterizare și nu a putut intră în lupta pentru medalii din cauza problemelor de la gleznă care au obligat-o să se retragă înainte de startul finalei.

Citește și: Romfilatelia lansează emisiunea Ciprian Porumbescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel