"Știți la ce vă ajută școala? Să nu fiți proști!" Primarul Vasile din Las Fierbinți, mesaj viral: Vreți bani? România e plină, nu trebuie decât să te apleci să iei de jos

primarul Vasile, Las Fierbinti - Captura foto Las Fierbinti
primarul Vasile, Las Fierbinti - Captura foto Las Fierbinti

"Știți la ce vă ajută școala? Să nu fiți proști! România e o țară care o să crească mai rău ca Făt-Frumos". Primarul Vasile din Las Fierbinți, mesaj puternic pentru tineri și copii.

Vezi și: Florin Busuioc rupe tăcerea. Cât de corectă este, de fapt, prognoza meteo: Vă spun un lucru pe care nu-l știe multă lume. ATÂT e valabilă!

Într-un episod recent din îndrăgitul serial românesc Las Fierbinți, rolul școlii și al profesorilor în viața copiilor din România este pus în centrul atenției.

O scenă din acest episod a devenit virală în doar câteva zile, captivând internauții cu un dialog desfășurat într-o clasă, între elevi, profesoara și personajele Giani și primarul Vasile.

În timp ce Giani afirmă că școala nu este utilă, primarul Vasile, interpretat de Gheorghe Iftim, oferă un mesaj diferit: îi încurajează pe elevi să aibă idei proprii și să găsească soluții la provocările lor, subliniind că oricare dintre ei ar putea aduce o inovație importantă într-un domeniu.

"Școala vieții nu se face așa după ureche, mă înțelegeți. Are și ea niște reguli, prima regulă e "nada por nada". Care în traducere înseamnă "nimic nu e gratis". Ați înțeles? Viața e greu!", spune Giani, personajul din Las Fierbinți.

Primarul Vasile, personajul din Las Fierbinți, LECȚIE pentru tineri și copii

Foto: Captura Las Fierbinti

"Haideți să nu mai ascundem după deget, școala arată ca acum 50 de ani. Lumea se învârte cu viteza luminii și noi am rămas încremeniți pe loc, aici nu vreau să mă dau un specialist, dar, nu știu, se vede cu ochiul liber. Eu cred că adevărul este undeva la mijloc. 

Am să vă zic și de ce ajută să terminați o școală cel mai bine. Și liceu. Pentru că atunci când o să creșteți mari și o să vreți să vă angajați, acela care vă angajează să vadă că terminați ce începeți, că nu sunteți un pierde vară care începe 10 lucruri și nu termină niciunul.

Știti la ce vă ajută școala? Ca să nu fiți proști!

Voi sigur acum aveți în buzunar, telefoane cu toate informațiile din lume, dar la un moment dat se va face diferența între voi cu ce aveți în cap și e păcat să n-aveți nimic.

Toți aveți telefon smart, da?

Niciodată școala n-o să concureze cu ecranele alea. Niciodată tabla asta n-o să fie la fel de colorată, la fel de în viteză. E ca un meci între Real Madrid și Avântul Urziceni, adică știi dinainte cine va bate, dar cu toate astea știți de ce e bine să terminați o școală, să vă umpleți capul cu tot felul de lucruri de care acum spuneți că n-aveți nevoie?

România e o țară care o să crească mai rău ca Făt-Frumos în următorii ani. Vă spun, o să-și ia avântul ca o rachetă și voi în momentul ăla trebuie să fiți aici. Hai să vă întreb ceva.

- Vă plac banii? Da, da, nu trebuie să fie rușine.

- Vreți bani? Foarte bine, e normal să vreți asta, dragi copii, și credeți-mă: România este plină de bani, nu trebuie decât să te apleci să iei de jos. Numai că proștii trec pe lângă ei și nu-i bagă în seamă. Și voi trebuie să fiți atenți atunci la ce se întâmplă în jurul vostru. Să nu vă dați jos din tren", spune primarul Vasile din Las Fierbinți în acest episod.

În ceea ce privește munca în străinătate, primarul Vasile, personajul interpretat de Gheorghe Iftim spune că: "Vreți să mergeți la muncă în străinătate, foarte frumos. Dar să nu crezi că acolo umblă câinii cu covrigi în coadă. Hai să vă spun ceva, uite: Germania, Italia, Spania, lucrurile acolo sunt puse pe un drum cu taxe și impozite mai mari ca la noi. Țările astea merg mai mult de la stânga la dreapta, nu în sus. Sau dacă merg în sus, merg așa cu viteza melcului".

Vezi secvența din serial AICI - VIDEO AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel