Lasagna, rețeta. Cum se prepară

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Ți-e dor de o lasagna delicioasă, așa cum, poate, ai gustat într-o vacanță minunată în Italia? Iată rețeta.

Ingrediente

 sare
 2 cutii roşii decojite
 1 pachet foi lasagna
 2-3 căţei de usturoi
 100 ml vin alb
 200 g caşcaval ras
 100 g mozzarella
 2 linguri ulei
 50 g unt

Pentru sosul alb

 70 g unt
 70 g făină
 1 litru lapte
 nucşoară
 4 ciuperci albe
 2 cepe
 500 g carne tocată

Cum se prepară

Se prepară sosul de carne pentru care se pun la călit în 50 g unt ceapa tocată mărunt, ciupercile curăţate şi tăiate mărunt şi usturoiul feliat. Se adaugă şi carnea, roşiile tăiate mărunt, vinul şi două linguri de ulei, potrivit retete.unica.ro. Se fierb la foc mic timp de 45 de minute până ce sosul scade bine.

Pentru sosul alb de lasagna se fierbe laptele şi se lasă deoparte. Într-o cratiţă încăpătoare se topeşte untul şi se adaugă făina care se amestecă rapid în untul topit. Se lasă un minut să se prăjească în unt fără a se colora şi apoi se dă deoparte pentru a se răci, 10 minute. Apoi, se adaugă laptele clocotit şi se desface făina, amestecând foarte bine. Se fierbe din nou 5 minute. Se potriveşte de sare şi nucşoară şi se lasă deoparte, la cald.

Foile de lasagna se fierb 10 minute în apă cu puţin ulei şi apoi se scurg şi se folosesc pentru a monta lasagna cu carne tocată într-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acoperă în totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi până la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie să fie de sos de carne. Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptor 30 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se aşază mozzarella.

Vezi și: O fetiță s-a ales cu numele Lasagna, după botez. Mama: "Sunt speriată că lumea va râde de ea"

Bonus: Lasagna cu ciocolată albă -prăjitură fără coacere

Ingrediente

Blat:

250 g biscuiţi de vanilie cu cremă albă
6 linguri unt topit

Prima cremă:

100 g zahăr pudră
300 g cremă de brânză
250 g frişcă

A doua cremă

1 litru lapte
4-6 linguri zahăr
2 plicuri pudding

Ornat:

200 g frişcă
100 g ciocolată albă

Cum se prepară

Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul topit. Presează compoziţia într-o tavă termorezistentă şi dă-o la frigider pentru 20 de minute. Prepara puddingul conform instrucţiunilor de pe pachet şi lasă-l să se răcească, potrivit retetepractice.ro

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel