Marii pierzători după 9 iunie strigă ”fraudă”! Bogdan Chirieac arată la ce nu se gândește nimeni: Facem circ

nquam Photos / Raul Stef
nquam Photos / Raul Stef

Analistul politic Bogdan Chirieac atrage atenția cu privire la rezultatul alegerilor din Sectorul 1, unde Clotilde Armand acuză fraudarea scrutinului pentru funcția de primar.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația din ”fiefurile” USR, de la cele două sectoare din Capitală și Brașov, pentru care au fost făcute plângeri pentru fraudarea alegerilor, dar s-a cerut și renumărarea voturilor.

Întrebat dacă aceste plângeri făcute de edilul de la Sectorul 1 sunt cu adevărat un motiv de îngrijorare, Bogdan Chirieac a reamintit de situația din 2020.

”Motive reale de îngrijorare de fraudă au fost la Sectorul 1 în 2020. Acele alegeri au o semnificație aparte vis a vis de călcarea în picioare a democrației din România. Atunci au fost dovezi clare, palpabile. Mai dați încă o dată filmările de atunci, cum se scotocea în sacii de voturi, la televizor. Atunci au fost. 

Acum eu constat următorul lucru: USR obține un scor dezastruos la nivelul României, 8,17%, atât este la nivel de europarlamentare. Înțeleg că scorul este mult mai mic la nivel local. Oricum ați privi, ca partid politic, un scor de 8% când vii de la 22% la europarlamentare, este un scor dezastruos. În câteva foste fiefuri ale USR, Sectorul 1, Sectorul 2, în mod absurd Brașovul, care după ce Allen Coliban și-a recunoscut înfrângerea și și-a felicitat învingătorul, acum vrea renumărare și reluarea alegerilor.

Eu înțeleg așa, așa cum este statul român, șchiop, cu mari probleme, s-au consfințit niște învingători pe baza proceselor verbale semnate de toți reprezentanții partidelor, inclusiv USR”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac la Realitatea PLUS.

Chirieac: Este dreptul domniei sale. Lăsați-i să facă plângere

În ceea ce o privește pe Clotilde Armand, primarul în funcție de la Sectorul 1, Bogdan Chirieac a ținut să sublinieze că este dreptul edilului să protesteze împotriva rezultatelor la alegerile din 9 iunie.

”În acest moment, în special doamna Clotilde Armand protestează. Este dreptul domniei sale. Dânsa are dreptul să facă plângeri și la ONU, și la CSI, și unde mai crede dânsa de cuviință. Are dreptul să demonstreze în stradă. De ce nu? Până la urmă  a demonstra este un drept democratic, care nu poate fi încălcat.

Și va ține acest lucru, probabil, până la 1 octombrie, când va trebui să predea mandatul și probabil și în viitorii 4 ani de zile.

Ce face domnia sa și USR-ul, în acest moment, este treabă politică, 100%. Mai mult, am văzut că partidul REPER, care nu a reușit să facă pragul (n.r. de 5% necesar pentru intrarea în Parlamentul European) anunță și el că s-au fraudat alegerile. Deci care a pierdut alegerile, toată lumea acuză fraudă. Numai dânșii: să ne unim că s-au fraudat alegerile... Dânșii organizând alegerile, și în Sectorul 1, și în Sectorul 2, și la Brașov. Primarul în funcție are un rol principal în organizarea alegerilor. 

Ca urmare, candidații consfințiți de statul de drept sunt aceia pe care îi știm, câștigătorii sunt cunoscuți, pierzătorii, de asemenea. Pierzătorii sunt în dreptul lor să facă plângere. Lăsați-i să facă plângere”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Nu vor câștiga viitoarele alegeri cu asemenea atitudine

Totodată, analistul a subliniat care este adevăratul dezastrul al celor de la USR, în acest moment.

”Dezastrul de la aceste alegeri, în loc ca USR-ul să își facă o analiză, fiindcă USR are foarte mulți oameni buni, tineri, școliți, competenți, unii dintre ei entuziaști. În loc să își facă o analiză: de ce ai ajuns la 8% de la 22%, de ce ai pierdut pe linie, anunță fraudă. Este exact tipul de stat totalitar, brusc s-au fraudat alegerile, brusc nu mai este democrație.

Dacă acum 4 ani doamna Armand nu voia sub nicio formă renumărarea voturilor după imaginile pe care le-am văzut la televiziune, acum spune că trebuie renumărare voturile și eventual reluate. Au dreptul să spună asta, dar să știți că nu vor câștiga viitoarele alegeri cu asemenea atitudine.

Nici măcar gestul firesc pe care l-a făcut Cătălin Drulă, la 24 de ore după anunțarea rezultatelor alegerilor, care și-a asumat această înfrângere, acum totul se transformă în circ. Facem circ, că poate ne mobilizăm electoratul, dar nimeni nu se gândește că poate electoratul USR a fost dezamăgit.

Acum, ce așteptări a avut electoratul USR în Sectoarele 1 și 2 și ce s-a reușit, cel puțin Sectorul 1 este prăbușit, este de manual. Ai distrus un oraș, fiecare sector este ca un oraș în sine, cu locuitori, cu dezvoltare urbană, cu monumente de arhitectură”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Citește și: Gabriela Firea: „Nu Marcel Ciolacu e vinovat pentru eșecul de la Primăria București”. Cine e „singurul vinovat” potrivit declarațiilor sale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel