Laura Nureldin, jurnalista care a lucrat la Antena 3, a vorbit serios când a declarat pentru DC News că se va lăsa de televiziune și se va concentra pe scris cărți.
Laura Nureldin și-a creat o pagină nouă de Facebook unde cei care o apreciază au ocazia să fie la curent cu aparițiile literare ale scriitoarei. Există și un buton care face trimitere la o pagină unde cei care vor să citească o carte scrisă de fosta jurnalistă pot să o cumpere.
Obosită de un război închipuit
Laura Nureldin ne spusese în urmă cu două săptămâni că a obosit psihic să vadă în fiecare zi un război închipuit între românii care se uită la televizor și care s-au antagonizat mai mult decât cei care sunt invitați în studiouri. "Am obosit rău. Psihic, nu altfel. Parcă, mai mult decât oamenii de la televizor, s-au antagonizat oamenii din fața lui. Știi ce a scris cineva pe Facebook? Că Sabina (n.r. Sabina Iosub) și cu mine ar trebui să fim concediate pentru că "nu mai respectăm linia". Stai așa. Ce? Nu suntem soldați. Tocmai, respectăm linia echilibrului. Asta, în vreme ce alții ne acuză că, dimpotrivă, suntem prea în partea "ailaltă". Eu mă retrag din războiul ăsta inchipuit, cu victime reale", ne-a spus Laura.
Laura Nureldin
biografie literară:
M-am născut pe 11 octombrie 1979, la Iași, din mamă bucureșteancă și tată sudanez. Despre tata am aflat la 35 de ani că trăiește, deci ăsta ar putea fi următorul meu roman.
Am scris de când mă știu. Pe pereți, pe hârtie, în desfășurătorul de jurnal, pe blog. Acum, la „bătrânețe", m-am apucat de scris povești.
Nici studiile, nici funcția nu mă recomandau pentru asta – sunt absolventă de Psihologie și lucrez ca prezentator de știri din 2002. Am început cu Jurnalul în engleză de la Realitatea TV, am continuat cu diverse emisiuni și jurnale la N24, The Money Channel, TVR și Antena 3.
Am scris Regii timpului în două luni, în engleză, cu viteza medie de două pagini per pahar de vin. De fapt, e o poveste care s-a scris singură; atâta că Mora și Xerxes aveau nevoie de o dactilografă care să le spună istoria. Care să aștearnă pe un blank document felul în care s-au descoperit pe sine, dar și unul pe celălalt. E foarte mișto să termini de scris o carte și, la sfârșit, s-o recitești cu ochi de cititor proaspăt ieșit din transă. E mișto să fii povestaș, vorba lui Llosa. Laura Nureldin, povestașă. Mă bucur să vă cunosc. (Editura Herg Benet).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News