„Ce bine că Ion Caramitru n-avea Covid! Ce păcat că ne-am tâmpit complet”, a transmis, vineri dimineață, Laura Nureldin.
„De când a început balamucul, am pierdut trei oameni dragi”, și-a început astfel Laura Nureldin mesajul publicat pe Facebook. „Doi aveau cancer, unul - o boală cardiacă de care nu știa. Unul dintre oamenii pe care i-a doborât cancerul, o fostă colegă, s-a pomenit lăsată fără tratament pentru că medicul ei curant și-a luat concediu ca să fugă de pandemie și și-a lăsat baltă pacienții. Femeia a mers la o clinică și le-a spus „Știu că nu mă puteți vindeca, știu că nu se mai poate face nimic, dar măcar dați-mi ceva ca să nu mă mai chinui. Am niște dureri cumplite. Puneți-mi o perfuzie, atât vă rog. Să nu mă mai doară. Vă implor!” Răspunsul? „Nu putem să vă primim, avem un protocol de respectat, e pandemie.” Și au trimis-o acasă, unde a murit chinuită și în dureri cumplite.
Azi, căutând ceva despre Ion Caramitru, am dat peste declarația unui domn, organizator al unui eveniment la care era așteptat Caramitru. Omul spunea atunci „Toată lumea este optimistă și bucuroasă pentru că nu e ceva grav. Nu e Covid 19 și nu sunt alte probleme.” Sigur, peste câteva ore, Ion Caramitru va fi înmormântat. Nu, nici el n-a murit de Covid. Pentru că nu asta avea. Pentru că, în afară de Covid, mai există nenumărate boli care ucid. Și ucid mult, mult mai mulți oameni decât reușește virusul ăsta. Și de mult mai multă vreme. Dar nu le mai vedem. Nu ne mai interesează. Nu mai contează. Ce bine că Ion Caramitru n-avea Covid! Ce păcat că ne-am tâmpit complet”, a transmis Laura Nureldin.
Ion Caramitru va fi înmormântat, astăzi, la Cimitirul Bellu. Actorul îşi va duce somnul de veci pe Aleea Actorilor.
În drumul spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neînsufleţit se va opri, în jurul orei 12.00, în faţa Teatrului Naţional „I. L. Caragiale", căruia marele actor i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viaţă, pentru un ultim rămas bun.
Actorul Ion Caramitru a murit duminică, la vârsta de 79 de ani. El era internat.
Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942. A debutat în 1964 pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în „Eminescu", de Mircea Ştefănescu, regia Sică Alexandrescu.
În 2017, a fost distins cu Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, precum şi cu titlul de ambasador Shakespeare în România, oferit de Consiliul Britanic, cu ocazia Anului Shakespeare - 400.
Tot în anul 2017, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Ion Caramitru cu Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de Cavaler, cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News