EXCLUSIV  Laura Vicol, despre Clotilde Armand: Aș face o adresă la Parchetul General / video

Laura Vicol, deputat PSD, are niște întrebări legate de Clotilde Armand.

„Eu sunt curioasă cum se va îmbracă dacă s-ar întâmpla ceva la Tarom, adică, în acest caz, cum s-ar îmbrăca Clotilde Armand? La incendiul din Sectorul 1 s-a îmbrăcat în pompier. Este doar o curiozitate”, a zis Laura Vicol la DC News și DC News TV.

De asemenea, deputatul PSD a mai spus că este curioasă ce se mai întâmplă cu sacii de voturi de la Sectorul 1.

„Aș face o adresă la Parchetul General... așa, în calitate de deputat”, a mai zis Laura Vicol. Întrebată ce o împiedică să facă acest demers, deputatul PSD a zis: „Păi am făcut atâtea la care nu am primit răspuns...”

Răspunsul integral începe la minutul 30:

Youtube video image

VEZI ȘI: Laura Vicol, pariu cu Bogdan Chirieac pe Schengen 

Laura Vicol și Bogdan Chirieac au pus un pariu legat de aderarea României la Spațiul Schengen.

Laura Vicol, șefa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, parlamentară PSD, a fost prezentă, marți, în platoul DCNewsTV. La un moment dat, discuția s-a îndreptat către aderarea României la Spațiul Schengen. Laura Vicol susține că România va intra în Schengen.

Vă redăm, în rândurile următoare, dialogul dintre Laura Vicol și Bogdan Chirieac:

Bogdan Chirieac: Cu toată dragostea, nu intrăm în Schengen și nici nu ne ridică MCV-ul...

Laura Vicol: Ne vedem aici (n.r. la DCNews), în decembrie, dacă intrăm în Schengen?

Bogdan Chirieac: Noi vă așteptăm.

Laura Vicol: Cu prăjituri adică, nu oricum.

Bogdan Chirieac: Aveți un tort din partea redacției. Vi-l dăm și de drag, ca și consolare.

Laura Vicol: Am mai făcut pariuri și cu domnul Badea pe care le-am câștigat.

Bogdan Chirieac: Aș vrea să câștigați și cu mine. L-ați auzit pe Mark Rutte, distinsul premier al Olandei, care a spus că, în principiu, Olanda nu este împotrivă, desigur trebuie purtate discuții când condițiile vor fi îndeplinite de către România. Este formula clasică, diplomatică de a spune nu.

Laura Vicol: Haideți să vedem ce se întâmplă. Eu sunt un om pozitiv. Chiar cred că se vor întâmpla lucruri bune.

VEZI ȘI: Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat marţi cu o largă majoritate o rezoluţie nonlegislativă în care îndeamnă statele membre să permită României şi Bulgariei să adere fără întârziere la spaţiul Schengen



În rezoluţia, adoptată cu 547 voturi pentru, 49 voturi contra şi 43 de abţineri, Parlamentul European cere Consiliului Uniunii Europene ca, până la sfârşitul anului 2022, să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie. Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023.

Constatând că spaţiul Schengen este "una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene", eurodeputaţii critică faptul că statele membre nu au luat încă o decizie privind admiterea Bulgariei şi României, deşi cele două ţări îndeplinesc de mult timp condiţiile necesare.

Menţinerea controalelor la frontierele interne este discriminatorie şi are un impact negativ asupra vieţii lucrătorilor mobili şi a cetăţenilor, potrivit eurodeputaţilor. Obstrucţionarea importurilor, a exporturilor şi a liberei circulaţii a mărfurilor din porturi dăunează, de asemenea, pieţei unice a Uniunii Europene.

Pentru extinderea spaţiului Schengen este nevoie de o decizie cu unanimitate a Consiliului UE.

Nu s-a înregistrat niciun vot împotrivă şi nicio abţinere din partea eurodeputaţilor din România.

În prezent, toate statele membre ale UE, cu excepţia Bulgariei, Croaţiei, Ciprului, Irlandei şi României, fac parte din spaţiul Schengen. Acesta include, de asemenea, state care nu sunt membre ale blocului comunitar european (Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein).

Parlamentul European a cerut constant ca Bulgaria şi România să fie pe deplin admise în spaţiul Schengen, de exemplu în rezoluţia din 2018 pe această temă, în rezoluţia din 2020 referitoare la situaţia spaţiului Schengen în contextul pandemiei de COVID-19 şi într-un raport din 2021 privind funcţionarea spaţiului de liberă circulaţie.

Dezbaterea pe acest subiect a avut loc tot la Strasbourg, în sesiunea plenară din 3-6 octombrie, când majoritatea eurodeputaţilor au cerut statelor membre să recunoască faptul că Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile Schengen şi că ar trebui admise în spaţiul european de liberă circulaţie cât mai curând posibil.

Preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene a anunţat, prin vocea ministrului afacerilor europene Mikulas Bek, că va căuta ca la summitul din luna decembrie să se obţină unanimitatea cu privire la aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.

De partea sa, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului nostru de viaţă european, Margaritis Schinas, a reamintit că cele două ţări au îndeplinit de mult timp criteriile tehnice pentru aderarea la Schengen, lucru recunoscut încă din 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel