Cel mai tânăr doctorand de la Institutul Max Planck din München are doar 12 ani. Cine este Laurent Simons

Sursă foto: Facebook (Laurent Simons)
Sursă foto: Facebook (Laurent Simons)

Un băiat de 12 ani este noul doctorand al prestigiosului Institut Max Planck din München. 

Potrivit tatălui său, Laurent Simons, în vârstă de 12 ani, este un copil supradotat și extrem de inteligent. El își va face doctoratul la München, în cadrul unui prestigios institut. Băiatul, de origine belgian-olandeză, este înscris ca doctorand în fizică experimentală la Institutul Max Planck, a declarat Alexander Simons pentru agenția de presă dpa, citată de Spiegel. Chiar vara trecută, Laurent și-a finalizat studiile de fizică la Anvers cu o diplomă de master obținută în doar un an.

La începutul anului, Laurent Simons a făcut deja un stagiu de practică la Institutul Max Planck de Optică Cuantică, în centrul de cercetare din Garching, lângă Munchen. Acolo i s-a permis să participe la un proiect de cercetare și să folosească un laser pentru a detecta cele mai mici celule canceroase din sânge.

Laurent are un coeficient de inteligență de peste 145. A trecut prin toate școlile în ritm alert încă de când era mic. A părăsit școala elementară la vârsta de șase ani și avea diploma de liceu în buzunar până la vârsta de opt ani. Și-a obținut diploma de licență în cel mai scurt timp, tot la Anvers. Apoi a studiat ingineria electrică la Eindhoven, în Olanda.

„Va fi o combinație de chimie, medicină și fizică și el va fi în laboratoare zi de zi.” Tatăl său a adăugat că lui Laurent nu-i place să se limiteze la un singur domeniu de cercetare, scrie Brussels Times. ”Va avea timpul de care are nevoie pentru a-l duce la bun sfârșit. Se poate cufunda în acele trei domenii, ceea ce este minunat” spune acesta. 

Cristian Ștefan Velciu, campion la carting la numai 12 ani

Pasiunea unui puști de 12 ani l-a transformat în campion, Cristian Ștefan Velciu câștigând deja premii importante la competițiile la care a participat. Ultima achiziție a palmaresului a venit de la Circuitul Național de Karting. Velciu a luat locul 1 la clasa mini ROTAX, câștigător cu 45 de puncte, după etapa 6 a Campionatul Național de Karting 2022.  Această etapă, ultima din campionat, s-a desfășurat în perioada 7-9 octombrie pe circuitul AMC Kart București, unde pilorul Cristian Velciu a urcat tot pe primul loc de pe podium.

Ambiția lui Velciu a fost recompensată și cu Cupa României, alături de titlul de Campion Național 2022 la clasa Mini ROTAX. 

„Este 10% inspirație și 90% transpirație, ceea ce însemnă foarte multe antrenamente atât fizice cât și pe pistă. Ambele trofee obținute în 2022 au fost un cumul de efort din partea pilotului, ajutat de echipă, familie și sponsori”, declară Dragoș Gulie, antrenor.

Cristian Ștefan Velciu are un program de campion

Provocările nu au fost puține pentru micul campion. Velciu nu a putut participa la una dintre cele șase competiții de peste an, așa că a fost nevoit să adune puncte prețioase pentru a recupera diferența în celelalte cinci competiții. 

Cristian Ștefan Velciu nu își neglijează nici școala și pasiunea lui pentru matematică, el fiind elev în clasa a șasea la Deutsche Schule Bukarest.

Programul lui este unul demn de un campion: urmează o dietă și face sport, consumă legume și proteine, iar deserturile constau exclusiv din fructe. Programul lui include și consiliere psihologică pentru a-i întări încrederea de sine și pentru a putea depăși momentele grele din  sport. Citește continuarea articolului AICI

Drama băiatului de 9 ani care a pierdut totul în războiul din Ucraina

Adevărata față a războiului din Ucraina poate fi văzută prin povestea tragică a lui Sașa Reznicenko, un orfan refugiat ajuns în Prahova. Băiatul are doar 9 ani și deja fusese încercat greu de soartă. Părinții lui au murit, iar Sașa a rămas singur pe lume. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel