Laurențiu Ganea, compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, este invitat la DC News și DC News TV.
Laurențiu Ganea vine să ne vorbească despre concertul de lucrări compuse de el, lucrări de influență tradițională. Concertul va avea loc în data de 18 mai 2022 orele 18.30 la Fundația Europeană Titulescu, Șos. Kiseleff nr 47 (lîngă Arcul de Triumf).
Emisiunea va fi difuzată marți, 17 mai, de la ora 16.00 pe Youtube și Facebook DC News și DC News TV.
Cu excepția uneia, toate celelalte lucrări au fost prezentate (unele și premiate) în cadrul unor festivaluri internaționale. Spre deosebire de concertele obișnuite, de muzică clasică, propun spre audiție lucrări de puternică influență tradițională, atingînd 3 culturi unite prin deschiderea spre Divinitate.
I. Naștere, Introspecție și Adorarea SoareluiPlaiul natal și Iubirea
1. ,,Doină" pentru instrument solo - 2007, 5 min 40"Solist Emil Vișenescu - clarinet
Il. Iubire, venerarea Zeiței - Grecia antică
2. ,,Odă către Afrodita" - Ωδή στην Αφροδίτη, text grecesc antic original - soprană, harpă și 3 percuționiști; 2022,7 minute; premieră absolută;Solistă Laura Tătulescu, soprană
Ill. Iubire pămîntească și divină
3. ,,Shir HaShirim - שיר השירים Cîntarea Cîntărilor" - text biblic ebraic integral - tenor, soprană și 7 instrumente soliste (premiera mondială anul trecut); 2009-2021.75 minute
,,Doina" a fost prezentată în 8 festivaluri internaționale (Viena de 3 ori, Salzburg, Londra, București de 2 ori, Cehia; premiată la Viena și Salzburg).
,,Oda către Afrodita" este prima dintr' o serie de lucrări pentru soprană, harpă și trei percuționiști ce folosesc poeme de Sappho în limba greacă antică.
,,Shir HaShirim - Cîntarea Cîntărilor", compusă între anii 2009 și 2021 reprezintă o premieră absolută, fiind prima dată cînd un compozitor utilizează textul ebraic integral, nu selecțiuni, pentru această lucrare.
Prezentată parțial la Londra (primele 3 părți) și la București (5 părți) în interpretări de excepție, lucrarea a fost prezentată integral cu mult succes în anul 2021 în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (în mod hibrid), fiind unul dintre cele mai urmărite spectacole din întregul festival (ascultători din Europa, Israel, America de Nord și Sud, Canada, Australia...).
Ansamblul Migdal a fost constituit special pentru premiera, anul trecut, a Cintării Cîntărilor.
Dirijor: Cristian OroșanuIrina Maria Ionescu - sopranăKristofer Lundin - tenor
Carla Maria Stoleru - flaut
Emil Vișenescu - clarinet
Laurențiu Darie - fagot
Maria Bîldea - harpă
Tudor Scripcariu - știma vibrafonului
Denisa Vlădoianu-Rotaru - percuție
Alexandru Stroe - percuție.
Stați pe DC News. Interviul va fi difuzat marți, 17 mai, de la ora 16.00!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu