Lavinia Șandru și Vlad Ionescu, doi jurnaliști care, pe lângă televiziune, se ocupă și de educația nonformală a copiilor și tinerilor, au fost gazdele Festivalului ”B.LOVED”, organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Teatrul Metropolis și Primăria Sectorului 3.
Lavinia Șandru este și actriță, absolventă a Facultății de Teatru din Târgu Mureș, ea jucând rolul principal al piesei "TimeAholics" de la Teatrul Excelsior. La sfârșitul Festivalului "B.LOVED", a scris pe pagina oficială de Facebook, o postare impresionantă, în care spune că, dacă ar putea, ar oferi zilnic un film copiilor și pensionarilor.
Iată textul scris de Lavinia Șandru, la care a atașat și câteva fotografii din timpul festivalului:
"Dacă aș putea, aș difuza zilnic câte un film gratuit pentru copii și pensionari...
...Știți, le-aș face o bucurie imensă. Am citit deja acest sentiment, tradus în sute de zâmbete calde și mii de ochi plini de recunoștință, în cele șapte zile ale Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste "B.LOVED". A fost organizat săptămâna trecută, la fostul cinema "Gloria".
Nu vă puteți imagina cum veneau oamenii care au copilărit ori și-au trăit tinerețea având ca singură distracție cinematograful din cartier, de vreo 20 de ani în paragină, să ceară voie, măcar un minut, să vadă cum a fost renovată sala "Gloria" din zona Baba Novac. "Dar, poftiți, cu drag, să vizionați un film! Aduceți-vă prietenii, vecinii, copiii, nepoții la film. E gratis", le spuneam. Și veneau. Din ce în ce mai mulți. Seară de seară, sala era mai plină. Dimineața, la matineu, nici nu mai vorbesc... Ce satisfacție e să auzi 400 de copii și adolescenți empatizând cu personajele, să le auzi hohotele de râs sau dulcile mirări în fața unor scene din film. Să te surprindă cu aplauzele lor, la sfârșitul filmului din prima zi de festival. Să vezi că și la al doilea reacționează la fel. La al treilea, să aștepți răspuns dacă publicul mai aplaudă sau a fost doar așa, o întâmplare, și să te bucuri când încep ropotele... și tot așa, până la ultima secundă a ultimului film din ultima zi de festival.
14 pelicule în șapte zile. Secțiune de matineu și secțiune de seară, ateliere de creație și conferințe interactive, sand art. Educație prin cultură pentru copii și adolescenți. Să-i vezi și pe cei mai neliniștiți cum se transformă, pe parcursul filmului, cum abandonează comunicarea pe smart phone în favoarea unui film fără nici măcar o replică, doar cu animație... Cum rămân cu gurile căscate și-ți spun la sfârșit: "mi-a plăcut. Mai putem veni și mâine?"
Ce să-ți dorești mai mult, ca actor?! Dacă aș putea, aș difuza zilnic câte un film gratuit pentru copii și pensionari. Pentru că nu pot, le mulțumesc celor care au făcut asta, chiar și numai pentru o săptămână: Primăria Capitalei prin ARCUB, Teatrul Metropolis, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Primăria sectorului 3. Promit că voi milita ca acest festival să devină anual. #BLOVED"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News