Lavinia Șandru, despre cazul tinerei ucise de urs: Este esențial să găsim un echilibru între protejarea vieții umane și conservarea faunei sălbatice

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Lavinia Șandru, președintele Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană, a transmis un mesaj, după ce o tânără de 19 ani a fost ucisă de urs.

Lavinia Șandru, președintele Asociației Inițiativa Ecologistă Europeană, a vorbit despre cazul despre cazul de pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi, acolo unde Diana Maria, o tânără în vârstă de 19 ani din localitatea ieșeană Popricani, stabilită la București, a fost ucisă de urs, în timp ce se afla într-o excursie.

VEZI ȘI: Mărturia iubitului tinerei ucise urs, aflată cu ea în momentul atacului. Mama Dianei spune că a presimţit tragedia

"Astăzi, gândurile mele se îndreaptă către familia tinerei care a fost omorâtă de urs la Jepii Mici. Acest incident cutremurător ne amintește de realitatea dură cu care se confruntă multe din comunitățile noastre. De asemenea, Valea Mureșului este afectată de o serie de atacuri de urs, care au ajuns până în localități de lângă Târgu Mureș, unde urșii coboară seara pe străzi, punând în pericol viața oamenilor.

Nu putem rămâne indiferenți la aceste evenimente. Este clar că trebuie să acționăm pentru a proteja viețile umane. Ca mamă și cetățean, mă simt profund afectată de suferința familiilor care și-au pierdut pe cineva drag sau trăiesc în frică constantă. Este esențial să găsim un echilibru între protejarea vieții umane și conservarea faunei sălbatice, care este parte integrantă a patrimoniului nostru natural.

Lavinia Șerban: Trebuie să găsim un echilibru între conservarea naturii și siguranța comunităților noastre

Nu susțin ideea de a recurge la măsuri extreme fără discernământ. Este nevoie de soluții echilibrate și bine gândite. Atunci când un urs devine o amenințare reală și imediată pentru oameni, trebuie să avem mecanisme eficiente de intervenție care să permită eliminarea pericolului fără teama de repercusiuni legale nejustificate.

Este inacceptabil ca cineva să fie pus sub anchetă penală pentru că a acționat în legitimă apărare, protejându-și propria viață sau pe cea a altora. Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi un echilibru între conservarea naturii și siguranța comunităților noastre. Avem nevoie de un cadru legal clar și eficient, care să permită intervenții rapide și corecte în situații de urgență, protejând totodată speciile pe cale de dispariție. Numai așa putem asigura un mediu sigur pentru toți. Vă invit să reflectăm împreună la aceste probleme și să susținem inițiativele care promovează atât protecția vieții umane, cât și a naturii. Împreună, putem găsi soluțiile potrivite", a scris Lavinia Șandru pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel