Lavrov a primit de la șeful ONU o scrisoare cu idei despre implementarea acordului cerealelor, adresată lui Putin

Lavrov a primit de la șeful ONU o scrisoare cu idei despre implementarea acordului cerealelor, adresată lui Putin / Foto: Kremlin.ru
Lavrov a primit de la șeful ONU o scrisoare cu idei despre implementarea acordului cerealelor, adresată lui Putin / Foto: Kremlin.ru

Serghei Lavrov a primit o scrisoare de la Antonio Guterres cu idei despre implementarea acordului cu cereale.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după întâlnirea cu secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat că a primit o scrisoare de la șeful organizației mondiale cu idei pentru implementarea integrală a acordului de cereale, scrie Interfax.

"Întâlnirea cu Secretarul General al ONU s-a încheiat. A durat mai bine de o oră. Am luat în considerare toate problemele care se află în prezent pe agenda ONU, în special António Guterres a acordat atenție perspectivelor de implementare în continuare a așa-numitei Inițiative a Mării Negre, în contextul propriei propuneri, care a fost depusă anul trecut și aprobată la 22 iulie 2022 și care, după cum a subliniat el însuși, are un caracter de pachet.

Lavrov: Până acum progresul nu este foarte vizibil

Acest lucru facilitează exportul de cereale ucrainene din porturile ucrainene și o obligație similară față de Federația Rusă în ceea ce privește înlăturarea obstacolelor create de țările occidentale - americani, Uniunea Europeană, Marea Britanie - în calea exportului cerealelor noastre, în primul rând de grâu și îngrășăminte”, a spus Lavrov în urma întâlnirii.

"Secretarul general a vorbit despre eforturile pe care le face pentru a muta partea rusă a acestui acord cât mai departe posibil. Până acum, progresul, sincer, nu este foarte vizibil. El ne-a transmis gândurile sale sub forma unei scrisori, care conturează idei despre cum să procedați. Desigur, această scrisoare trebuie studiată. În timp ce noi, așa cum am spus, și i-am menționat acest lucru sincer lui António Guterres, nu vedem dorința țărilor occidentale de a face cu adevărat ceea ce este necesar pentru succesul inițiativei pachetului de export al secretarului general pentru produse agricole din Ucraina și Federația Rusă", a adăugat Lavrov.

"Dar o voi spune din nou – îi vom studia ideile pe hârtie", a rezumat ministrul rus.

Guterres, scrisoare pentru Vladimir Putin



Într-o declarație a lui Guterres în urma unei întâlniri cu Lavrov, se remarcă, de asemenea, că secretarul general al ONU i-a înmânat ministrului rus de Externe o scrisoare adresată președintelui Vladimir Putin, "care conține propuneri de îmbunătățire, extindere și extindere a acordului, luând ținând cont de pozițiile recent exprimate de părți și de riscurile cu care se confruntă securitatea alimentară globală".

Se observă că o scrisoare similară a fost trimisă Ucrainei și Turciei.

Șeful ONU, într-o conversație cu ministrul rus, "și-a exprimat îngrijorarea cu privire la obstacolele cu care se confruntă Centrul Comun de Coordonare în ultima perioadă".

Ce a mai discutat Guterres cu Lavrov

"Secretarul general a luat act, de asemenea, de preocupările exprimate de Federația Rusă cu privire la implementarea Memorandumului de înțelegere dintre Rusia și ONU privind promovarea alimentelor și îngrășămintelor rusești pe piețele mondiale. El a prezentat un raport detaliat privind progresele deja înregistrate în această direcție și a confirmat disponibilitatea Organizației de a continua să lucreze la problemele de decizie rămase", se arată în comunicat.

În plus, Guterres "l-a informat pe Lavrov despre eforturile Secretariatului ONU de a rezolva problemele legate de țara gazdă a sediului, în special despre vizele pentru oficialii ruși".

Secretarul general al ONU și ministrul rus de Externe au discutat și despre situația din Ucraina, Afganistan și Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel