Lavrov, despre liderii de stat din Germania: "O bandă de hoți"

foto: Freepik
foto: Freepik

În încercarea de a sechestra bunurile rusești, Serghei Lavrov numește conducerea germană "o bandă de hoți".

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov i-a numit pe liderii germani o „bandă de hoți”, după ce a fost întrebat, la o conferință de presă din Tunisia, despre propunerea germană de a confisca bunurile rusești înghețate. Procurorii din Germania au declarat miercuri că au cerut confiscarea a peste 720 de milioane de euro din contul bancar din Frankfurt al unei instituții financiare ruse.

O sursă familiarizată cu chestiunea a declarat pentru Reuters că instituția este Depozitarul Național de Reglementări (NSD), agentul de plăți național deținut de Moscow Exchange, care joacă un rol important în sistemul financiar al Rusiei ca intermediar cu piețele internaționale. (1 USD = 0,9113 euro)

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. Reamintim că prezența șefului diplomației ruse la conferința ministerială anuală a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la Skopje, capitala Macedoniei de Nord, a provocat fricțiuni și a dus la boicotarea evenimentului de către unii membri.

Polonia și țările baltice au refuzat să participe la reuniune, argumentând că este "greșit din punct de vedere moral" să stea la o masă "cu un agresor care comite un genocid, o agresiune totală împotriva Ucrainei", după cum a subliniat ministrul estonian de externe Margus Tsahkna. 

Activitate paralizată din cauza Rusiei

Potrivit dw.com, Lavrov a criticat în mod repetat OSCE, catalogând această instituție drept o anexă a NATO și a Uniunii Europene. Întrebat de DW dacă Rusia intenționează să părăsească OSCE, Lavrov a refuzat să dea un răspuns clar. "Am spus că rezultatul actualei sesiuni a OSCE îmi este indiferent", a declarat Lavrov.

Deși OSCE a fost marginalizată în dezbaterea actuală privind securitatea europeană, asigurarea funcționării ei este esențială. "Într-o bună zi, războiul din Ucraina se va încheia, iar Rusia și Vestul vor trebui să aplaneze tensiunile, să negocieze noi acorduri de control al armelor și să recompună arhitectura de securitate europeană. Prin urmare, OSCE va redeveni un forum responsabil construcția acestor punți”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel