Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial, explică de ce reprezentanții UDMR și ai UNPR se opun alianței PSD-PPDD.
În opinia lui Sebastian Lăzăroiu, ceea ce a schimbat radical ecuația alegerilor prezidențiale și, implicit cooptarea PPDD la guvernare de către PSD, a fost "dușul rece" obținut de social-democrați la europarlamentare, respectiv cele 37% din voturile electoratului.
Astfel, potrivit fostului consilier prezidențial, premierul Victor Ponta, întrezărind riscul unui eșec la prezidențiale și demolarea Executivului, invită PPDD la guvernare, o strategie care pune piedici libertății de joc politic la care speră UNPR și UDMR după alegerile din noiembrie.
"Ranjetul esecului a venit chiar dinspre electorat.
Simtind fiori reci, mai marii PSD si-au dat seama ca riscul de a pierde si majoritatea parlamentara, ca urmare a pierderii prezidentialelor, este major.
Ponta, care a defilat toata campania pe afisele PSD-UNPR-PC, in chip de viitor candidat la prezidentiale, a inceput sa bata in retragere.
Cand incep sa se fisureze zidurile, incerci sa le intaresti. PSD are doi parteneri mai mici, dar decisivi in mentinerea majoritatii: UNPR si UDMR.
Daca vine un presedinte din afara PSD la iarna, foarte probabil actuala opozitie va incerca demolarea cabinetului Ponta prin motiune de cenzura.
Sansele unei motiuni de succes depind de UDMR si UNPR. De ce ar trada UDMR si UNPR? Dintr-un motiv simplu. In noul aranjament de putere, cu un presedinte al tarii din afara PSD pentru urmatorii cinci ani, fiecare partid poate spera la mai mult decat are acum.
Aducerea PPDD acum, in actuala majoritate, limiteaza considerabil potentialul de santaj al UNPR si UDMR la iarna.
Iata de ce UNPR si UDMR refuza aparitia unui al treilea la masa. Nu din lacomie, ci pur si simplu pentru ca le ia din libertatea de joc dupa alegerile prezidentiale", a scris Sebastian Lăzăroiu pe pagina sa de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News