Le-au trimis gunoiul înapoi! Patru autocamioane românești, oprite să aducă în țară 36 de tone de deșeuri din Germania, Italia și Belgia

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

România pare ghena de gunoi a vesticilor dacă stăm să ne uităm la câte tone de gunoi sunt oprite la graniță, pe motiv că n-au acte.

Patru transporturi de deşeuri provenite din Italia, Germania şi Belgia au fost blocate de autorităţile din Arad să intre în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Nu au fost oprite pentru că sunt gunoaiele Europei vărsate în România, ci pentru că nu aveau acte. 

Autocamioanele au fost verificate de poliţişti de frontieră, comisari de la Garda de Mediu şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Culmea, autocamioanele oprite sunt înmatriculate în România şi erau conduse de români.

”În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 36.000 de kilograme de deşeuri, constând în metale feroase, neferoase şi plastice, anvelope second hand, cuptoare industriale, betoniere şi biciclete second hand, bunuri ce proveneau de la societăţi comerciale din Italia, Germania şi Belgia, pentru firme din România”, se arată în comunicat, care precizează că nu s-a permis intrarea în ţară pentru că şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului de deşeuri.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să fie returnate expeditorilor din cele trei ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel