Le consumi? Top alimente care te pot lăsa fără permis de conducere și cu dosar penal

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

De multe ori neglijăm unele lucruri care par minore, dar pot avea un impact major atunci când conducem un autovehicul!

Citește și articolul - Top 7 motive de ce să citești etichetele produselor pe care le cumperi

Într-o lume în care siguranța rutieră devine o chestiune care este adusă în discuție tot mai des, este important să fim conștienți de factorii ce ne-ar putea afecta capacitatea de a conduce.

De multe ori un aspect este neglijat, deși poate avea un impact semnificativ. Este vorba despre alimentele pe care le consumăm, în contextul în care unele dintre ele sunt aparent inofensive, dar pot conține mici cantități de alcool, dar suficient pentru a ieși pozitiv la un drug test și să rămâi fără permis de conducere.

Nu mulți dintre noi ne gândim, zi de zi, în detaliu la alimentele consumate, precum și la posibilele lor efecte asupra rezultatelor testelor antidrog. Dar există anumite produse alimentare ce pot genera rezultate fals-pozitive la aceste teste. Iată câteva dintre ele:

Pâinea cu mac

Pâinea cu mac este dintre cele mai cunoscute exemple de aliment ce poate conduce la un rezultat fals-pozitiv deoarece semințele de mac conțin urme de morfină. Mai mult, consumul acestora poate genera un rezultat clinic pozitiv pentru opioide. Prin urmare, doar o simplă gustare, considerată sănătoasă pentru conținutului său nutritiv, poate să fie o capcană periculoasă, mai ales pentru șoferii care sunt supuși testelor antidrog.

Siropurile pentru tuse

Siropurile pentru tuse care conțin codeină reprezintă un alt exemplu de substanță ce poate modifica rezultatele testelor antidrog. Codeina reprezintă un opioid folosit frecvent în tratamentul tusei. Consumul acestuia, chiar și în doze mici, terapeutice, poate duce la detectarea unor niveluri de opioide în organism. Prin urmare, este important ca oamenii care conduc să fie atenți la medicamentele pe care le ingeră și să consulte un specialist înainte de a lua astfel de produse.

Apele de gură

Apa de gură poate avea un impact major asupra testelor antidrog, deoarece unele dintre ele conțin alcool sau alte substanțe chimice ce pot influența rezultatul testului, conform sport.es. Este de o importanță crucială să citim etichetele produselor pe care le utilizăm și să facem alegeri cât mai informate!

Bomboanele cu lichior

Adesea consumate ca delicatese, bomboanele cu lichior pot conține suficiente cantități de alcool, astfel încât să afecteze rezultatul unui test antidrog. Chiar dacă sunt prezentate că sunt o simplă gustare, bobmboanele cu lichior pot induce o stare de intoxicație ce nu este evidentă întotdeauna la prima vedere. Consumul acestor tipuri de bomboane înainte de a urca la volan ar putea produce rezultate neplăcute! Fiți cât mai prudenți și să nu subestimăm aceste dulciuri!

Deserturile cu rom

La fel ca bomboanele cu lichior, anumite delicatese ce conțin rom sau alte tipuri de alcool pot influența testele de alcoolemie. Doar o simplă prăjitură cu rom sau o prăjitură cu umplutură de lichior se poate transforma într-o potențială chestiune juridică, pentru că alcoolul este absorbit rapid în organism. Prin urmare, este esențial să fim conștienți de produsele alimentare pe care le consumăm în diferite contexte sociale, mai ales dacă urmează să conducem un autovehicul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel