”Le datorăm numeroaselor victime ale Holocaustului să nu fie uitate”. Ambasadorul Germaniei: Șase milioane de evrei care au fost măcelăriți cu brutalitate

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut Excelența Sa Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în România, despre victimele Holocaustului.

„Să ne imaginăm că cineva din afara planetei, din afara sistemului nostru solar, ne-ar vizita astăzi. Cred că pentru acest tip de vizitator, noțiunea, ideea de a avea un proces simulat, de a reconstitui un proces care a avut loc cu mai mult de 60 de ani în urmă, ar părea oarecum ciudată sau inutilă. Pentru noi, cei care trăim pe această planetă, care suntem conștienți de istoria adesea sângeroasă a omenirii noastre, valoarea și necesitatea de a face acest tip de muncă de comemorare este evidentă. Procesul lui Eichmann, care a avut loc la Ierusalim în 1961 împotriva unuia dintre arhitecții Holocaustului, a fost de cea mai mare importanță, deoarece a făcut lumină asupra ororilor trecutului.

Exemplu pentru justiția umanității

Șase milioane de evrei care au fost măcelăriți cu brutalitate, șase milioane de vieți de femei, bărbați și copii nevinovați care au fost răpuși cu sânge rece. Oricât de dureros ar fi fost, audierea mărturiilor, aflarea adevărului, audierea martorilor, examinarea dovezilor care au dovedit crimele a fost un pas foarte necesar, numirea făptașilor și pedepsirea lor a fost crucială în eforturile de a face față ororilor trecutului. S-a făcut o muncă foarte, foarte necesară și cred că procesul Eichmann strălucește ca un exemplu pentru justiția umanității. Doamnelor și domnilor, din nou întrebarea, dar de ce să-l reconstituim? De ce repetarea acestui proces la mai mult de 60 de ani după ce a avut loc? Nu putem merge mai departe? Din nou, răspunsul este evident pentru noi toți. Acest tip de muncă de rememorare este crucial și necesar.

Nu trebuie să fie uitate victimele Holocaustului

Le datorăm numeroaselor victime ale Holocaustului ca numele lor, viețile lor, destinele lor să nu fie uitate și, în același timp, știm că dacă vrem să avem o șansă ca ororile trecutului să nu se repete, acest tip de muncă de comemorare este mai necesar ca niciodată. Și mă tem că în zilele noastre ne-ar plăcea tuturor să ne aflăm într-o situație în care munca a fost făcută, dar realitatea este că antisemitismul este în creștere, teoriile conspirației sunt încă în creștere și vedem ororile care sunt încă făcute evreilor din întreaga lume. Când vorbim despre comemorare, cred că acest tip de proces simulat pe care îl veți desfășura astăzi, dragi studenți, este un instrument foarte, foarte eficient pentru această muncă de comemorare. De ce? Pentru că vă implică pe voi, următoarea generație, generația care ne va duce în viitor, care ne va modela viitorul.

Ororile sunt studiate în România

Așadar, vă felicit pe toți pentru că ați luat parte la acest eveniment foarte important. Aș dori să închei prin a mulțumi, în primul rând, Parlamentului României pentru că a găzduit acest eveniment, iar această clădire foarte impresionantă transmite un mesaj foarte puternic. Vreau să aplaud eforturile Guvernului român, care tocmai a promulgat recent o lege care face obligatoriu pentru școli, pentru copii, pentru elevi să studieze nu numai istoria evreilor, ci și ororile Holocaustului. (...) Este atât de important și reprezintă un mesaj foarte, foarte puternic care ne aduce pe toți aici astăzi. Pentru Germania și pentru mine personal este un motiv de mândrie și recunoștință că putem face parte din acest efort”, a transmis Excelența Sa Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în România, în cadrul conferinței ”2Day Ambassador”.

Urmărește conferința completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel