Leacul mănăstiresc de la Sihăstria Putnei pentru răceală. Ce trebuie să faci pentru a avea o imunitate puternică

Leacul mănăstiresc de la Sihăstria Putnei pentru răceală. Ce trebuie să faci pentru a avea o imunitate puternică / Foto: Pixabay, de Dagny Walter
Leacul mănăstiresc de la Sihăstria Putnei pentru răceală. Ce trebuie să faci pentru a avea o imunitate puternică / Foto: Pixabay, de Dagny Walter

Află în articol cum poți trata răceala și ce trebuie să faci pentru a avea o imunitate puternică care să te țină departe de boli.

Monahii de la Sihăstria Putnei sunt renumiţi pentru leacurile naturale create pentru o mulțime de afecțiuni. Părintele Grigorie, cel care „are darul de a combina ierburi de leac pentru neputinţe trupeşti”, a dezvăluit pentru credincioşi unele dintre reţetele folosite pentru prepararea leacurilor mănăstireşti, scrie romaniatv.net.

Siropul de cătină, perfect pentru răceală

Cătina are o listă lungă de beneficii, printre care: combate simptomele de răceală și gripă, tratează infecțiile respiratorii cauzate de viruși, întăreşte imunitatea, creşte rezistenţa organismului, ameliorează inflamaţiile şi durerile, grăbeşte vindecarea şi creşte nivelul de energie. Dacă îți dorești să scapi de răceală fără prea multe medicamente poți încerca acest leac mănăstiresc.

Astfel, pentru a-l prepara, mai întâi trebuie să cureți cătina de codițe. Apoi, o speli bine și o dai prin robotul de bucătărie.

Amestecul se strecoară printr-o pânză de tifon, iar siropul rezultat se pune într-un vas de plastic. Cojile, semințele și tot conținutul rămas se clătesc cu apă fiartă și răcită (minimum 2 litri) și se strecoară din nou; siropul „al doilea” rezultat se amestecă cu cel dintâi.

Ulterior măsoară siropul și la 1 litru de sirop se adaugă 2 aspirine și se lasă 24 de ore la macerat la rece. La această compoziție se mai poate adăuga un pliculeț de sare de lămâie. După 24 de ore, la 1 litru de sirop se adaugă 1 kg de zahăr sau ½ kg miere de albine. Se amestecă bine până la omogenizare. Atenție, siropul se păstrează la rece și se poate consuma până la doi ani.

Recomandare: la prepararea acestui suc, este recomandat să foloseşti vase de plastic și linguri de lemn, pentru a evita oxidarea.

Siropul de muguri de brad, perfect pentru întărirea imunității

Siropul de muguri de brad este ideal pentru întărirea imunităţii, mai cu seamă în sezonul rece. Pentru prepararea lui ai nevoie de muguri de brad, cimbrișor și zahăr.

Mai întâi pune mugurii de brad cu cimbrișorul de câmp (cam 10%) la fiert. Apa trebuie să depășească cu 10 cm conținutul. Se fierbe totul până când mugurii devin foarte moi și acele se desprind foarte ușor (maxim o oră).

Apoi, se strecoară, iar siropul obținut se pune iarăși la fiert cu zahăr (1 kg de zahăr la 1 l de sirop). Se fierbe până se închide la culoare (aproximativ ½ oră). Siropul se lasă la răcit și se pune în sticle. Trebuie să îl păstrați la rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel