Leagănul morții: Aproximativ 100 de bebeluși au decedat sufocați din cauza unui model de balansoar pentru nou născuți

Sursa Foto YouTube BabyNav
Sursa Foto YouTube BabyNav

Aproximativ 100 de decese de copii în ultimii 13 ani au fost legate de Fisher-Price Rock 'n Play Sleeper, un model de leagăn pentru bebeluși, a declarat luni Comisia pentru Siguranţa Produselor de Consum din SUA, într-un avertisment repetat adresat părinţilor să nu mai folosească produsul.

Fisher-Price a rechemat toate cele 4,7 milioane de leagăne Rock 'n Play în aprilie 2019, după ce au fost raporatte 32 de decese în cei aproape 10 ani în care acesta a fost pe piață. În cele mai multe cazuri, copiii s-au sufocat în leagăn după ce s-au răsturnat pe burtă sau pe lateral.

De la retragerea de pe piață a comercializării produsului mai sus menționat, din 2019, au fost raportate aproximativ 70 de decese suplimentare, a declarat luni Comisia pentru Siguranţa Produselor de Consum din SUA.

Comisia și-a repetat notificarea clienților să înceteze imediat utilizarea produsului, care leagănă copiii să doarmă într-un balansoar tip pătiț acoperit cu pânză și să contacteze Fisher-Price pentru rambursări.

Mattel, compania-mamă a Fisher-Price, a refuzat să comenteze marți. Fisher-Price a declarat că nu a putut confirma circumstanțele unora dintre decese sau că produsul implicat este un Rock 'n Play Sleeper, potrivit comisiei, relatează New York Times.

Avertisment pentru părinți

Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum a declarat în iunie că bebelușii nu ar trebui să doarmă niciodată în produse înclinate, cum ar fi balansoarele sau leagănele, din cauza riscului de sufocare.

Anul trecut, a emis o regulă prin care produsele pentru somn destinate sugarilor să aibă un unghi de înclinare de cel mult 10 grade.

Cel mai bun mod ca un copil să doarmă, a spus comisia, este pe spate, pe o suprafață fermă, plană, cum ar fi unul într-un pătuț pentru sugari, care, spre deosebire de dormitoarele înclinate, au standarde stricte de siguranță. Sugarii ar trebui să doarmă doar cu cearșaf și fără perne sau pături, a mai sfătuit comisia.

Deși retragerea de pe piață a fost eficientă pentru a opri vânzările Rock 'n Play, unele rămân în uz. În 2019, după retragere, un grup de cercetare de interes public din Philadelphia a făcut echipă cu Kids in Danger, o organizație nonprofit dedicată îmbunătățirii siguranței produselor pentru copii, pentru a vedea câte centre de zi ar putea folosi încă  balansoare înclinate nesigure, inclusiv cele rechemate.

Din 376 de unități de îngrijire a copiilor autorizate din trei state, 1 din 10  centre, care aveau în îngrijire copii sub 12 luni, a spus că încă folosește balansoarele, potrivit sondajului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel