De Crăciun, lebărul este nelipsit de pe masă. Iată cum se prepară după rețeta tradițională...
Ingrediente
1 ficat porc
2 plămâni
1 plină
200 g carne grasă de pe guşa porcului
sare
piper
cimbru
1-2 intestine de porc pentru cârnaţi
Cum se prepară
Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru, scrie retete.unica.ro. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de toca. Apoi, pasta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele. La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.
Vezi și: Sarmale ca în Ardeal. Vei cere și a doua porție, dacă le vei gusta! Rețeta pentru masa de Crăciun
Cozonacul moldovenesc, bucuria de pe masa de Crăciun. Rețeta tradițională
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News