Lebărul de porc nu are voie să lipsească de pe masa de Crăciun. Vă prezentăm o reţetă clasică, foarte uşor de preparat.
Carne de porc
Ficat de porc
Plămâni de porc
Slănină
Sare
Piper boabe
Piper măcinat
Cimbru
Foi de dafin
Citeşte şi Aşa faci cel mai bun chec cu ciocolată. Reţeta cu care nu dai greş
Carnea de porc, ficatul, plămânii şi slănina se spală bine, după care se pune totul la foc. Se spumuieşte, apoi se pun condimentele şi se lasă să fiarbă. După ce au fiert, se lasă să se răcească, apoi totul se dă prin maşina de tocat.
Condimentăm din nou cu sare şi piper măcinat, adăugăm jumătate de cană din zeama în care am fiert carne, ficatul, plămânii şi slănina. Amestecăm bine.
Se umple maţul de porc, se leagă la ambele capete, apoi se pune la fiert. La final se pune la presat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu