Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Lecția învățată de România din războiul din Ucraina. Generalul (r) Virgil Bălăceanu: Cum trebuie priviți mercenarii / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @senivpetro
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @senivpetro

Generalul (r) Virgil Bălăceanu, președintele Asociaţiei Ofiţerilor în Rezervă din România (A.O.R.R.), a fost invitat la Interviurile DC News unde a vorbit despre mercenari. 

Generalul (r) Virgil Bălăceanu a explicat, în exclusivitate pentru DC News și DC News TV, de ce mercenarii nu sunt o opțiune bună atunci când vorbim de apărarea teritoriului național. Acesta a oferit mai multe exemple care să susțină argumentele sale. 

„Dacă vorbim de teatrele de operații, vorbim de mai bine de 40.000 de militari români care, în sistem rotațional, s-au succedat în misiuni, ceea ce înseamnă o forță bine pregătită, dar aici trebuie să facem o diferență specifică. Deci pregătiți pentru tipul de misiune din teatrele de operație. Acest tip de misiune este total diferit de pregătirea pentru război de tip clasic, de pregătirea pentru apărarea teritoriului național.”, a spus generalul (r) Virgil Bălăceanu.

„În acest caz ar putea fi utili, mobilizați, mercenarii?”, a întrebat Val Vâlcu. 

„Îi putem privi. Gruparea Wagner, spre exemplu, îndeplinește o misiune, adică cucerește Bahmutul, dincolo de pierderi. Noi nu avem războaie privatizate. Noi vorbim, în războaie, de sute de mii, un milion și ceva de oameni. Vom avea noi firmele private care să pregătească, să susțină un asemenea efort? E vorba de sute de mii de oameni.

Și americanii au Blackwater, dar nu sunt trupele de contact, nu sunt trupele care dezvoltă ofensiva.", a spus generalul (r) Virgil Bălăceanu.

 

Legiunea Străină din Franța

„Legiunea Franceză este. S-au spus tot felul de bazaconii în spațiul public, că interzice Codul Penal. Nu! Codul Penal interzice mercenariatul în slujba unor grupări anti-statale.", a completat Val Vâlcu. 

„Legiunea Străină din Franța, în mod sigur, atunci când acționează, acționează sub comanda, dacă nu este un contract separat, forțelor franceze și este obligată să respecte regulile Franței, inclusiv cele militare. De aici această diferență. Wagner nu a respectat prea mult regulile și nerespectând regulile a creat și probleme deosebite. Nu au gestionat bine rușii. În prima parte, au gestionat foarte bine Wagner, dar în final au avut surprize neplăcute.

Este și asta o lecție învățată din războiul lor. Privatizezi războiul, dar la un moment dat poți să privatizezi și scopurile războiului și de aici lucrurile sunt deja foarte complexe.

Luăm un exemplu din Africa. Congo angajează, dar nu începe un război împotriva unui vecin folosind doar mercenari. Îi folosește pentru anumite misiuni. Războaiele înseamnă zeci, sute de mii, poate un milion sau peste un milion de luptători. Ei nu pot să vină din societățile private. Ei sunt militari activi, iar pentru apărarea teritoriului național se completează cu rezerviștii.", a spus generalul (r) Virgil Bălăceanu la DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel