Lecție de la Ciutacu pentru Evenimentul Zilei, după interviul cu Băsescu

Evenimentul Zilei se plânge că este supus represaliilor guvernului, după ce a realizat un interviu cu președintele Traian Băsescu. Fiscul a sesizat că EvZ nu a plătit TVA-ul facturat, iar controlul este în plină desfășurare. Pe de altă parte, interviul cu Traian Băsescu nu are nimic deosebit, fiind în nota obișnuită a acuzațiilor la adresa guvernului pe care șeful statului le face fie de la pupitrul administrației prezidențiale, fie de la sâmbra oilor. 

Editorialistul Gândul Cristian Tudor Popescu le-a numit vorbe, iar pe Băsescu "vorbete de televizor", așa că e greu de crezut că premierul Victor Ponta s-ar fi supărat pe EvZ fiindcă i-a dat ocazia președintelui să mai cânte odată melodia ”cucului de la ora 18,30”.

Patrick André de Hillerin, pentru Evz: Iarăși vă faceți de râs

Jurnalistul de la „Cațavencii”, Patrick André de Hillerin, a râs pe pagina sa de socializare de reacția Evz (reclamații la ambasade, proteste): INCREDIBIL. Idioților, orice companie care nu își plătește dările pățește exact același lucru. Nu este niciun atac la adresa presei. Sper să vă râdă în nas ambasadele, pentru că iarăși vă faceți de râs. Vreți tratament preferențial, sau ce?"

Victor Ciutacu: Statul nu-și mai poate permite subvenţionarea unei societăți comerciale falimentară

O explicație foarte bine argumentată care arată de ce nu au dreptate cei de la EvZ este oferită de către Victor Ciutacu: "Am oroare faţă de orice ingerinţă politică/administrativă în existenţa presei. Între altele, dintr-o minimă solidaritate, pentru că, dincolo de nobilele principii clamate de fiecare dată, asta mi-e (deocamdată) unica ocupaţie. Din care trăiesc. Dar mi se strepezesc dinţii când citesc că EVZ se consideră victimă politică a majorităţii guvernamentale. Fiindcă i s-au blocat conturile. Pentru că NU A PLĂTIT TVA, deşi L-A FACTURAT, lucru încadrat legal la capitolul evaziune fiscală şi pe care nu-l contestă. Când Blejnar ne-a jepcărit, pe persoană fizică, pentru că n-am fi plătit TVA-ul pe care NU L-AM FACTURAT, acţiune care a generat un proces colectiv pe care-l ducem şi acum în cârcă, ziarul cu pricina aplauda îndrăcit pedepsirea "evazioniştilor". Azi, pentru că a păgubit bugetul statului, iar statul a reacţionat, cotidianul băsist se plânge la Înalta Poartă şi acuză inegalitatea de tratament în raport cu alte companii. Argument valid, însă doar DUPĂ CE PLĂTEŞTE sumele datorate statului. Care nu-şi mai poate permite să subvenţioneze o societate comercială falimentară...", a explicat Ciutacu pe pagina sa de socializare.

Reacția ziarului Evenimentul Zilei față de sesizarea Fisc-ului

Cu o zi înainte, Evenimentul Zilei titra "ATAC DUR la adresa LIBERTĂŢII PRESEI sau un semnal de avertizare ticălos! Guvernul Ponta a blocat conturile ziarului Evenimentul Zilei, la câteva ore după difuzarea interviului cu preşedintele Traian Băsescu pe postul B1TV".

Reacția ziarului a survenit ca urmare a unei informări telefonice din partea Trezoreriei Statului, subordonată Ministerului de Finanţe, că măsura a fost luată pentru neplata TVA-ului. EvZ preciza că "a sesizat Ambasada SUA şi oficialităţile europene cu privire la noul atac al Guvernului Ponta asupra independenţei presei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel