Legalizarea canabisului. Germania se concentrează pe cultivare: Adulții vor putea crește până la trei plante acasă

Fotografie de la Aphiwat chuangchoem/ Pexels
Fotografie de la Aphiwat chuangchoem/ Pexels

Conform noului plan de legalizare a canabisului, adulții din Germania vor putea crește până la trei plante acasă și vor putea cumpăra iarbă în cluburi de până la 500 de membri.

Consumatorii germani de canabis vor trebui să se bazeze pe cultivarea acasă și pe cluburile sociale de canabis pentru aprovizionare, mai degrabă decât pe magazinele sau farmaciile autorizate, așa cum se prevedea inițial, conform unui plan redus de legalizare a canabisului prezentat miercuri de ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach.

Anunțul vine după discuții de luni de zile cu Comisia Europeană privind fezabilitatea planului preliminar al Germaniei de legalizare a canabisului.

Conform planului redus, văzut de Politico, adulții vor putea să cultive până la trei plante de canabis acasă și să cumpere iarbă în cluburi de până la 500 de membri, care nu trebuie să fie orientate spre profit. Cluburi de canabis există deja în Spania și Malta.

În plus, deținerea a până la 25 de grame de canabis urmează să fie legală. Cu toate acestea, va exista o interdicție a publicității canabisului, o limită a THC (tetrahidrocannabinol, o substanță psihoactivă din canabis) pentru tinerii sub 21 de ani, iar consumul va fi limitat în anumite zone.

Lauterbach a spus că cultivarea acasă și cluburile de canabis formează primul dintre cei doi piloni în eforturile Germaniei de legalizare.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat pentru Politico că cancelarul german, Olaf Scholz, a salutat progresul în implementarea acordului de coaliție.

Dar, ca răspuns la planul revizuit, parlamentarul german Kristine Lütke de la Free Democrats, favorabil afacerilor, a spus că respinge ”plafoanele stricte de THC în cluburile cu canabis” pentru tinerii adulți ”deoarece conduc consumatorii către piața neagră”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel