Legătura dintre alimentație și comportamentul de zi cu zi. Bilic: Ce alimente favorizează agitația și agresivitatea

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat că alimentația influențează comportamentul și sănătatea, o dietă bogată în proteine și grăsimi sănătoase fiind asociată cu calmul și toleranța, în timp ce consumul excesiv de zahăr favorizează agitația și agresivitatea. Potrivit acesteia, reducerea zahărului și creșterea consumului de grăsimi sănătoase aduce multiple beneficii.

Mihaela Bilic a explicat că sistemul nervos funcționează datorită grăsimilor, nu zahărului. Potrivit acesteia, o dietă bogată în proteine și grăsimi esențiale, precum Omega 3, este esențială nu doar pentru sănătate, ci și pentru inițiativă și implicare în viața de zi cu zi. Consumul regulat de pește gras, gălbenuș de ou, nuci și semințe de in este recomandat pentru o viață de succes și bunăstare psihică.

Spune-mi ce mănânci ca să știu cum/cine ești

Există o legătură între mâncare și felul în care ne comportăm? Se pare că da, cel puțin asta spun specialiștii în neuroștiințe. Din creierul uman, dacă eliminăm apa, rămâne o structură formată din grăsime. Nu doar compoziția, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Culmea este că NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente

Contează să mâncăm grăsimi, dar și tipul de grăsimi pe care îl consumăm. Interesant este că nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi. Cercetătorii spun că o dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să stăm în umbră: nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizii - cu alte cuvinte suntem “șterși”... simpli spectatori ai existenței noastre

Măcar prin prisma calității vieții și a succesului socio-profesional ar trebui să consumăm de 2-3 ori/săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in.", a scris Mihaela Bilic. 

„Avem doar beneficii dacă consumăm mai puțin zahăr și mai multe grăsimi Omega 3"

Mihaela Bilic a explicat că alimentația influențează comportamentul și a subliniat efectele diferențiate ale consumului de proteine și zahăr. Persoanele care au o dietă bogată în proteine și săracă în zahăr tind să fie calme, tolerante și răbdătoare, pe când cei care consumă mult zahăr și puține proteine devin mai agresivi. 

„Lucrurile se complică însă când vine vorba de consumul de proteine și carbohidrați, sau mai bine zis de glucide rapide - în esență zahăr. Deși se bănuia de mult timp, pe baza observațiilor făcute pe copii, că zahărul determina un comportament agresiv și o agitație excesivă, neuroștiința ne confirmă acest aspect. Persoanele care au o dietă bogată în proteine (carne, pește, ouă, brânză) și cu un conținut scăzut de zahăr se pare că au un comportament calm și tolerant, dau dovadă de răbdare și înțelegere

La polul opus, cei care consumă puține proteine și pun accentul pe zahăr și dulciuri, au tendința să fie agresivi, vehemenți, cu un ego puternic și se erijează frecvent în “apărători ai dreptății”

Poate că aceste observații sunt simple coincidente, e greu de crezut că alimentația ne poate influența determinant comportamentul și caracterul. Însă un lucru e sigur: avem doar beneficii pentru sănătate dacă consumăm mai puțin zahăr și mai multe grăsimi Omega 3! Și recunosc că aș fi fericită să mă trezesc într-o lume devenită brusc tolerantă și calmă… chiar dacă asta ar presupune o revoluție alimentară.", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

1. -imagine fara descriere- (bilic-fb2_21963600.jpg)

Sursă foto: Mihaela Bilic Facebook 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel