Legătura dintre avocatul care a obținut accesul protestatarilor în București și Diana Șoșoacă. ”Am semnat o adeziune și am discutat cu doamna senator”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Află ce declarații a făcut avocatul Mircea Bogdan cu privire la cererile către Primăria Capitalei pentru protest.

„Paralel cu mine, a depus domnul avocat Bogdan Petre o notificare în calitate de persoana fizică și eu în calitate de senator, (...) conform Legii 96/2006, am obligația să apăr interesele poporului român și drepturile și libertățile acestuia. (...) Ceea ce s-a aprobat nu are nicio legătură cu cererea mea, este cererea unei persoane fizice, Bogdan Petre, care s-a dus ieri am înțeles, la primărie în urma discuțiilor. Nu e avocatul meu, ca să fie avocatul meu eu trebuie să am un contract. Nu este avocat la partid. Este un avocat, că asta este profesia lui, care militează de foarte mult timp pentru drepturi și libertăți, care a încercat să nu mai fie amendați acești oameni”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă.

Declarația avocatului care a depus cererea pentru protest

„În urma demersurilor protestatarilor fermieri și transportatorilor din data de 10 ianuarie am observat că aceștia doresc să ajungă în București, nefiind pregătiți și am observat că nu au format nicio cerere, în data de 12 ianuarie am luat inițiativa cetățenească și civică de a formula o cerere către comisia din cadrul Primăriei Capitale pentru a aproba organizarea unui protest. Fiind o persoană necunoscută public, fiind o persoană care nu am acces la rețelele de socializare și pentru că în data de 10 ianuarie am semnat o adeziune și am discutat cu doamna senator, i-am cerut acceptul dacă este de acord ca pe prima cerere să o trec și pe dânsa pentru că nu am instrumentele necesare de a promova acest protest.

Prima cerere a fost respinsă

În urma acestui demers am fost invitați la comisie, pe anumite considerente s-a respins prima cerere, am fost invitat în data de 16 ianuarie. În data de 18 ianuarie am formulat o a doua cerere, observând ce condiții de formă trebuie îndeplinite pentru ca această cerere să fie admisă și am reformulat-o respectând condițiile de formă ale legii. Am indicat locația, am indicat numărul de persoane, afluirea, defluirea, orarul, programul.

(...) Având în vedere că am 48 de ani și n-am făcut politică până în acest moment, în data de 10 ianuarie am completat o adeziune. Nu știu dacă s-a aprobat, am cerut acceptul doamnei senator dacă dorește să îi trec numele pe cerere, a fost de acord.

Ulterior, în data de 18 am formulat a doua cerere în nume personal. Îndeplinind condițiile de formă, comisia a constatat că poate fi admisibilă și a purces la semnarea protocolului”, a precizat avocatul Mircea Bogdan, în direct la B1 TV.

Nicușor Dan spune că cererea a fost aprobată deoarece întrunea condiţiile legale

În ce priveşte faptul că solicitarea de protest a fost semnată de către doi avocaţi ai Partidului SOS, edilul general a precizat că această cerere a fost aprobată deoarece întrunea condiţiile legale. El a menţionat că, dacă ar fi existat mai multe cereri care să întrunească toate condiţiile legale, ar fi fost aprobată ce a organismelor reprezentative pentru fermieri sau transportatori.

„Da, am văzut numele solicitantului. Noi aplicăm legea. Am respins nişte solicitări pentru că nu aveau elementele pe care legea spune că trebuie să le aibă. Am respins un protest pentru că încălca prevederea legală care spune că nu trebuie să stânjeneşti circulaţia, desfăşurarea normală a activităţii în oraş. Şi am aprobat acest protest la solicitarea unui cetăţean, aşa cum am aprobat o mie de alte proteste până acum, pentru că îndeplinea condiţiile legale. (...) Dacă noi am fi avut simultan mai multe cereri, ne-am fi uitat şi la criteriul reprezentativităţii. Dacă am fi avut simultan mai multe cereri care s-ar fi referit la o aceeaşi locaţie, la aceleaşi solicitări, evident că ne-am fi uitat la reprezentativitate, dar atâta timp cât nu am avut din partea organismelor reprezentative ale fermierilor sau transportatorilor solicitări, am avut o solicitare care întrunea condiţiile legale, a trebuit să o aprobăm, aşa cum am aprobat o mie de alte proteste în trei ani”, a spus Nicușor Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel