Legătura dintre eșecul lui Klaus Iohannis în cursa pentru șefia NATO și discuțiile privind data alegerilor prezidențiale. Bogdan Chirieac: Vor fi probleme mari

Foto: Administrația Prezidențială a României
Foto: Administrația Prezidențială a României

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre legătura dintre discuțiile din Coaliție privind schimbarea datei alegerilor prezidențiale și funcția la care spera Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis va participa astăzi la Consiliul Suprem de Apărare a Țării, iar pe lângă decizia privind Sistemul Patriot pentru Ucraina, acesta ar putea spune după această întâlnire și dacă se retrage din cursa pentru șefia NATO. În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Antena 3 CNN ce loc de muncă ar putea avea Klaus Iohannis după ce nu va mai fi președinte al României.

"Nu cred că știm ce loc de muncă va avea (Klaus Iohannis n.r.) pentru că orice loc de muncă din ăsta bine plătit văd că s-a dat, s-a dat și la NATO. În cazul excelenței sale președintele Iohannis nu vorbim de loc de muncă, ci de loc de funcție, despre asta e vorba, dar vedeți că dacă omul nu a prins funcție nu e bine pentru noi că a venit acum onorabilul PNL să schimbe data alegerilor, după ce împreună au convenit calendarul alegerilor atunci când au comasat localele cu europarlamentarele și au venit și cu liste comune la europarlamentare. Atunci au stabilit clar 15 și 29 septembrie pentru prezidențiale, 9 decembrie - parlamentare. Acum, că nu are loc de funcție, domnul Iohannis a zis "păi ce să fie doi președinți deodată, rămân eu până în decembrie și atunci facem alegeri". Nu e bine", a spus Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Dacă stabilitatea nu va mai exista, atunci vor fi probleme mari, și pe plan intern, și pe plan extern

Întrebat dacă s-ar putea rupe coaliția din cauza acestor neînțelegeri privind data alegerilor prezidențiale, Bogdan Chirieac a zis: "Înțeleg că trebuia să fie ședință de Guvern și nu a mai fost, ceea ce nu e bine, România a vândut stabilitate, pe care a avut-o în mod real și pe plan intern, coaliția a câștigat alegerile de o manieră fără echivoc, și pe plan extern, adică tot ce face România, dacă vă uitați, e bine, cât e deficitul bugetar, problemele, România e bine, dar dacă stabilitatea nu va mai exista atunci vor fi probleme mari, și pe plan intern, și pe plan extern".

VEZI ȘI: Noi discuții, un nou blocaj în coaliția PSD - PNL. Astăzi, Guvernul n-a mai intrat în ședință/ Întâlnire Ciucă - Ciolacu la Victoria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel