Efectul medicamentelor asupra sarcinii se pronunță mai ales în cel de-al treilea trimestru. Cercetătorii sugerează că există o legătură între creșterea ratei de autism și antidepresivele luate în timpul sarcinii.
Femeile însărcinate care iau antidepresive cresc riscul de a da naștere unui copil cu autism. Cercetătorii americani spun că acest risc crește de trei ori, notează Daily Mail.
Concluzia oamenilor de știință de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public vine după un studiu asupra a o mie de mămici și copiii lor. Cercetătorii au lucrat cu trei grupe de risc: copii diagnosticați cu autism, copii cu o dezvoltare tardivă și copii dezvoltați normal. Concluziile studiului arată că 82% dintre copiii cu autism sunt băieți, ceea ce arată că băieții sunt mult mai predispuși autismului. 66% din copii s-au dezvoltat mai greu.
Hormonul fericirii, seretonina, este extrem de important pentru dezvoltarea creierului, așa că cercetătorii sugerează că expunerea în timpul sarcinii la orice influențează nivelul de seretonină poate avea un potențial efect asupra nașterii și asupra dezvolării normale a copilului. Ei mai sugerează că poate exista o legătură directă între creșterea ratei de autism și creșterea folosirii antidepresivelor în timpul sarcinii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News